Probleme la Whirlpool: vor fi retrase de pe piaţă 500.000 de maşini de spălat din cauza riscului de incendiu

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool a anunţat marţi că va retrage de pe piaţă 500.000 de maşini de spălat vândute în Marea Britanie din cauza riscului de incendiu, la câteva luni după ce aceeaşi firmă a retras sute de mii de uscătoare de rufe din acelaşi motiv.

17 dec. 2019, 18:27
Probleme la Whirlpool: vor fi retrase de pe piaţă 500.000 de maşini de spălat din cauza riscului de incendiu

Potrivit Whirlpool, până la 519.000 de maşini de spălat vândute sub mărcile Hotpoint şi Indesit în Marea Britanie, în intervalul octombrie 2014 – februarie 2018, ar putea fi afectate de un defect al sistemului de închidere a uşii care ar putea duce la o supraîncălzire şi posibil la un incendiu. Compania îi sfătuieşte pe cei care au cumpărat maşini de spălat după 2014 să contacteze Whirlpool pentru a verifica dacă este unul din modelele afectate, potrivit Agerpres.

„Pregătirile pentru o rechemare de asemenea amploare sunt o operaţiune complexă şi lucrăm fără întrerupere pentru a ne asigura că vom fi gata să începem să oferim reparaţii sau produse la schimb pentru clienţii noştri din ianuarie”, a declarat vicepreşedintele Whirlpool Corporation, Jeff Noel.

Citeşte şi Scandalul Whirlpool: Compania a vândut uscătoare de maşini de spălat defecte, cu risc ridicat de incendiu

Whirlpool afirmă că a moştenit această problemă odată cu preluarea Indesit în 2014 şi, între timp, îi sfătuieşte pe consumatori să scoată din priză maşina de spălat şi să nu o folosească. Cei care doresc să utilizeze în continuare maşina de spălat ar trebui să folosească doar cicluri de spălare la temperaturi de maxim 20 de grade Celsius, potrivit Agerpres.

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool concurează cu Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, grupul sud-coreean LG Electronics şi producătorul chinez Haier Group.