Probleme MARI pentru noile stadioane Steaua şi Rapid. Anunţ ALARMANT făcut de ministrul Tineretului şi Sportului FOTO

Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului, a declarat, vineri, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Interministerial pentru organizarea EURO 2020, desfaşurată la Neptun, că există întârzieri la şantierele stadioanelor Steaua şi Rapid.

29 iun. 2019, 12:44
Probleme MARI pentru noile stadioane Steaua şi Rapid. Anunţ ALARMANT făcut de ministrul Tineretului şi Sportului FOTO

Sedinta a fost prezidata de ministrul Tineretului si Sportului si de consilierul onorific al premierului, Gica Popescu, fiind prezent si directorul general din MTS, Daniel Jianu.

„Timpul trece extrem de repede si ne mai desparte doar un an de acest eveniment. Au trecut aproape cinci ani de cand UEFA ne-a incredintat onoarea de a gazdui partide ale Campionatului European de fotbal din 2020. Zilele trecute am vazut imagini de pe santierele din Ghencea si Giulesti si recunosc ca mi-as fi dorit sa fim intr-un stadiu mult mai avansat. Din varii motive, unele justificate, altele mai putin, ne confruntam cu intarzieri si as dori sa facem cu totii eforturi suplimentare pentru ca lucrarile sa fie urgentate si sa se desfasoare intr-un ritm mai alert”, a declarat Bogdan Matei.

EURO 2020. Cum se prezintă noile stadioane din Ghencea şi Giuleşti cu un an înainte de startul Euro 2020 FOTO

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Euro 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA solicita celor 12 tari organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo. Variante de rezerva sunt arenele din Ploiesti, Giurgiu, Voluntari si Mogosoaia.

Bucuresti va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Astfel, pe Arena Nationala sunt programate meciuri in zilele de 14, 18, 22 si 29 iunie 2020. Daca se califica, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.