BREAKING: Probleme pentru Nicușor Dan. Percheziții la Primăria Capitalei, efectuate de procurorii DNA

Noi emoții pentru Nicușor Dan. Marți, 11 iulie, procurorii DNA au efectuat controale la Primăria Capitalei. 

11 iul. 2023, 11:27
BREAKING: Probleme pentru Nicușor Dan. Percheziții la Primăria Capitalei, efectuate de procurorii DNA

Anchetatorii au intrat peste Nicușor Dan. Potrivit primelor afirmații din cadrul anchetei, există suspiciuni privind acordarea mai multor avize în mod ilegal.

Șapte angajați ai DNA au efectuat controale la Primăria Capitalei. Surse din administrația publică locală au transmis pentru RTV că anchetatorii au urcat inițial la etajul 1 al Primăriei, unde se află biroul lui Nicușor Dan. Edilul nu se afla în instituție, în timpul acțiunii procurorilor.

Ulterior, magistrații au urcat la restul birourilor din cadrul DNA. Cel vizat în achetă ar fi, de fapt, Matei Damian, noul arhitect-șef al Capitalei. În urmă cu câteva săptămâni, pe numele său a fost depusă o plângere penală.

Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut mai multe controale la Primărie, în urma acestei plângeri. Au fost descoperite aproximativ 260 de autorizații și avize semnate de către arhiectul-șef, suspecte.

Nicușor Dan, fără reacție

Nicușor Dan încă nu a oferit o reacție pe marginea acestui subiect.

Primarul Voluntariului, Florentin Pandele, l-a acuzat pe edilul local că este autorul mai multor fraude, fără a aduce și dovezi.

Ultima reacție a lui Nicușor Dan a fost exprimată ieri. Primarul a avut alte preocupări, problemele legate de transportul în comun.

„Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu, nu era aer condiţionat. Era un tramvai care nici nu avea instalaţie de aer condiţionat”, s-a plâns Nicușor Dan.