Probleme pentru RCA-ul de la City Insurance. Service-urile încep să refuze șoferii cu aceste polițe. Iată ce trebuie să faci!

Trei mari companii de audit au verificat situația financiară a City Insurance în cei patru ani în care asigurătorul a funcționat și a încasat bani cu ajutorul unui fals descoperit de ASF abia în 2021.

14 sept. 2021, 20:48
Probleme pentru RCA-ul de la City Insurance. Service-urile încep să refuze șoferii cu aceste polițe. Iată ce trebuie să faci!

Probleme pentru RCA-ul de la City Insurance. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a confirmat că la nivelul Autorității va urma o ședință de analiză a situației de la City Insurance, iar în cel mai scurt timp și că ASF a constatat că City Insurance nu se mai află în legalitate.

Probleme pentru RCA-ul de la City Insurance. Service-urile încep să refuze șoferii cu aceste polițe

”De un an de zile a fost dispusă o analiză minuțioasă și un control foarte minuțios. În urma acestui control, ASF constată că societatea nu este în legalitate. În acest context, trebuie aplicată legea, care spune că o societate care nu respectă cerința minimă de capital nu poate funcționa. Ea trebuia să demonstreze buna credință și să intre în legalitate, dar nu a făcut-o. ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor. Va urma o ședință în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a spus Apostol, pentru Hotnews.

Citește și: Asigurarea RCA cu decontare directă. Preşedintele ASF spune cum vrea să rezolve problemele din piaţa RCA
Ar mai fi de adăugat faptul că City Insurance are circa 3 milioane de clienți, fiind liderul pieței. Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme, ne-a spus reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață, care a preferat să nu își dea numele pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări. ”Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a mai spus acesta.

De asemenea, trebuie spus că dosarele de daună deja deschise la City Insurance sunt decontate de Fondul de Garantare a Asiguraților, care face și în acest moment plăți (fiind cu circa o lună în urmă), iar pentru a evita situații neplăcute, recomandarea este să vă schimbați asigurătorul.

Citește și: Amenzi de aproape 11 milioane lei acordate de ASF firmei de asigurări City Insurance


loading...