Procedura de insolvenţă a Hidroelectrica a fost închisă definitiv de instanţă

Curtea de Apel Bucureşti a dispus închiderea definitivă a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, la aproape cinci ani de la prima intrare în insolvenţă, a anunţat luni Euro Insol, fostul administrator judiciar al companiei.

03 apr. 2017, 09:38
Procedura de insolvenţă a Hidroelectrica a fost închisă definitiv de instanţă

La data deschiderii procedurii insolvenţei, Hidrolectrica avea 11 contracte bilaterale de furnizare a energiei electrice la preţuri considerate păguboase pentru societate şi care nu puteau fi încetate de companie din cauza clauzelor dezavantajoase.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară.

Până la prima închidere a procedurii insolvenţei, în iunie 2013, administratorul judiciar a denunţat toate contractele dezavantajoase pentru Hidroelectrica, inclusiv contractele cu traderii de energie, şi ra renegociat 487 de contracte în care Hidroelectrica era parte.

În 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit brut de 1,5 miliarde lei, nivel record şi cel mai mare profit anunţat până acum de o companie românească pentru 2016, câştigul fiind mai mare cu 200-300 milioane lei faţă de anul anterior.

Spre comparaţie, producătorul de energie a avut în 2012, anul în care a intrat prima dată în insolvenţă, pierderi de 508 milioane lei.


loading...
Partenerii noștri