Proces în cazul asasinării lui Kim Jong Nam: Inculpatele spun că au crezut că e o farsă pentru un canal de televiziune

Procesul celor două femei acuzate de uciderea fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong Nam, va începe pe 2 octombrie, a decis vineri justiţia malaeziană, informează News.ro.

28 iul. 2017, 09:31
Proces în cazul asasinării lui Kim Jong Nam: Inculpatele spun că au crezut că e o farsă pentru un canal de televiziune

Indoneziana Siti Aisyah, în vârstă de 25 de ani, și vietnameza Doan Thi Huong, în vârstă de 28 de ani, sunt inculpate pentru că l-au asasinat pe Kim Jong Nam pe aeroportul din Kuala Lumpur, pe 13 februarie, folosind arma chimică VX.

Ambele au compărut în instanţă vineri, când a fost decis data procesului lor, iar dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă pedeapsa cu moartea.

Citeşte şi Şeful Statului Major al armatei americane: Timpul se scurge. Coreea de Nord înregistrează progrese rapide în domeniul balistic

Aishah şi Huong le-au spus diplomaţilor din ţările lor că au crezut că fac o farsă pentru un show de televiziune şi nu au ştiut că este vorba de o crimă.

Oficialităţile americane şi sud-coreene susţin însă că asasinatul a fost orchestrat de liderul nord-corean Kim Jong-Un, după ce fratele său i-a fi criticat public familia.