Procesiune cu torţe în memoria sculptorului Constantin Brâncuşi

Sculptorul Constantin Brâncuşi a fost comemorat printr-o procesiune cu torţe la 56 de ani de la trecerea în nefiinţă, evenimentul fiind organizat vineri seara, la Târgu-Jiu, de Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR).

16 mart. 2013, 14:07
Procesiune cu torţe în memoria sculptorului Constantin Brâncuşi

Este o procesiune dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuşi, este organizată cu prilejul întâlnirii tinerilor studenţi creştin-ortodocşi din toată ţara. Mai exact, ASCOR şi Liga Tinerilor s-au întâlnit în premieră aici, la Târgu-Jiu. Este un moment de bucurie pentru noi. La acest marş au participat 80 de persoane şi au fost aproximativ 50 de făclii„, a precizat preşedintele ASCOR, Răzvan Merei.

Procesiunea s-a desfăşurat pe Calea Eroilor, de la Masa Tăcerii din Parcul Central până la Coloana Infinitului, participanţii având în mână torţe. La manifestare a participat şi scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a iniţiat procesul de repartiere al osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi, preoţi şi fanfara Armonia, scrie agerpres.ro.

Duminică, în Sala Maură a Instituţiei Prefectului Gorj, va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice, la care vor participa cercetători şi brâncuşologi din ţară, dar şi din Paris.