Novak Djokovic are dreptul să joace la Australian Open! Sârbul a câştigat recursul pentru viză LIVE

Novak Djokovic a câştigat procesul de anulare a vizei, intentat statului australian. Sârbului i se va returna pașaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenția pentru imigranți.

10 ian. 2022, 08:16
Novak Djokovic are dreptul să joace la Australian Open! Sârbul a câştigat recursul pentru viză LIVE

UPDATE.

Victorie uriaşă pentru Novak Djokovic la Tribunalul Federal din Melbourne! Cel mai bun jucător de tenis din lume a câștigat procesul împotriva Guvernului Australiei, a decis judecătorul Anthony Kelly, care a dispus eliberarea imediată a acestuia și returnarea obiectelor personale și a pașapoartului, după un proces care a durat aproximativ șapte ore. Judecătorul Kelly a decis că Novak Djokovic poate rămâne în Australia şi, implicit, să joace la Australian Open.

UPDATE. Termenul limită pentru deportarea lui Novak Djokovic era ora locală 16:00 (07:00, ora României), dar judecătorul Kelly l-a amânat mai întâi cu o jumătate de oră. Ulterior, acel termen a fost mutat până la ora 11.00.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Procesul lui Novak Djokovic. Sârbul, eliberat momentan din hotelul refugiaților! Prima parte a procesului în care este implicat Djokovic s-a terminat.

Procesul lui Novak Djokovic. Sârbul, eliberat momentan din hotelul refugiaților LIVE

Apărătorii liderului mondial au început prin a susține că polițiștii de frontieră nu l-au notificat pe Djokovic în mod adecvat despre intenția lor de a-i anula viza. Conform acestora, înainte de a anula o viză, legea australiană privind migrația specifică că oficialii trebuie să notifice intenția lor și să acorde suficient timp celor implicați pentru a răspunde în mod corespunzător. Avocații lui Djokovic au încearcat să argumenteze că oficialii nu au urmat corect acest proces.

Avocatul lui Djokovic a menționat că liderul mondial nu a fost tratat corespunzător după aterizarea la Melbourne. Sârbul le-ar fi transmis autorităților, imediat după declanșarea scandalului, că nu ar fi mers niciodată în Australia dacă ar fi știut că nu are acest drept. Judecătorul a studiat atent stenogramele discuției pe care Djokovic a avut-o cu polițiștii de frontieră, din care reiese că Djokovic a respectat întru totul indicațiile primite, deși i s-a confiscat telefonul și nu a fost lăsat o perioadă să comunice cu reprezentanții săi.

Citeşte şi  Djokovic, proces LIVE VIDEO. Liderul mondial al tenisului află dacă va putea juca la Australian Open sau va fi expulzat

Avocatul jucătorului i-a explicat judecătorului că acesta s-a oferit în mod repetat să ofere mai multe dovezi pentru a susține scutirea sa medicală dacă i se permite să vorbească la telefon cu avocații. Nu i s-a dat această oportunitate și între timp viza i-a fost anulată.

Judecătorul a părut că a fost receptiv la acest argument, conform căruia Djokovic nu a avut timp suficient să se sfătuiască cu specialiști înainte ca viza să-i fie anulată. Avocatul său susține că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, nu s-ar fi ajuns în situația dată, întrucât s-ar fi putut aduce mult mai multe dovezi care să ateste că tenismenul are dreptul să intre în Australia.

Mai mult, judecătorul a avut la un moment dat o replică retorică, întrebându-se pe sine însuși ce ar fi putut face Djokovic pentru a nu ajunge într-o asemenea situație.