Procesul privind revocarea lui Augustin Lazăr. Când se va pronunţa instanţa

Publicat: Marţi, 21 Mai 2019 18:27 // Actualizat: Marţi, 21 Mai 2019 18:27 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa în data de 28 mai în procesul în care avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului în care acesta a contestat propunerea de revocare din funcţie, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, spunea că termenul de marţi „pare a fi ultimul", întrucât suspendarea nu mai putea produce niciun efect, scrie Mediafax.

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunţare pentru marţi la ora 16.00, apoi a anunţat că se va pronunţa în data de 28 mai.

Instanţa se va pronunţa şi cu privire la solicitarea privind cheltuielile de judecată, care să fie acordate în favoarea Ministerului Justiţiei.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mai 09:14
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Dar calitatea de tortionar nu a ramas??Sa returneze pensia ciordita cu ajutorul lui KWI.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H