Mihaiela Iorga, procurorul revocat de Kovesi, în război cu DNA: Mi-au sunat copilul în timp ce se afla la cursuri. Mă aştept la orice

Fosta procuroare DNA Mihaiela Iorga, revocată de Laura Codruţa Kovesi, susține că fiica sa a fost sunată de un procuror de la DNA Ploiești, în timp ce se afla la școală. 

02 oct. 2017, 18:42
Mihaiela Iorga, procurorul revocat de Kovesi, în război cu DNA: Mi-au sunat copilul în timp ce se afla la cursuri. Mă aştept la orice

„Din pacate, asa s-a intamplat, au sunat copilul in timp ce se afla la cursuri. Eu incerc sa imi tin copiii cat mai departe de acest conflict, pana azi am reusit. Astazi, prin bunavointa dansilor (procurorii DNA Ploiesti – n.r.), nu am mai avut cum sa opresc nimic”, a declarat Mihaiela Iorga la România TV.

Ea a spus ca procurorii puteau sa o sune pe ea direct,pentru ca ii cunosc numarul de telefon.

„Exista modalitatile procedurale prevazute de cod: citare la domiciliu, citare la locul de munca, citare la telefonul cunoscut. Domiciliul era cunoscut, locul de munca era cunoscut, telefonul meu era cunoscut, pentru ca este trecut in lista cu posturile telefonice care se gasesc pe site-urile DNA. Si la Resurse Umane e numarul meu de telefon, mi-au adus la cunostinta reintegrarea. Am comunicat concediul medical, un numar de fax. Am discutat cu dansii, nu era nici o problema”, a povestit Mihaiela Iorga.

Ea a mai aratat ca a fost sunata si mama ei.

„Cu mama nu am putut sa discut, este cardiaca, nu doresc sa dezvolt subiectul, tot ce am putut sa fac este sa o linistesc. Pe fica mea au sunat-o, i-au spus ca trebuie sa ia legatura cu mama. Cred ca fiica mea le-a dat un numar de telefon nici nu imi amintesc.”

Mihaiela Iorga a luat legatura cu DNA pentru a se plange.

„Acest lucru chiar m-a revoltat si am contactat procurorul de caz. I-am spus ca nu este normal sa imi sune copilul. Mi-a confirmat. Explicatia a fost ca nu a discutat despre citare. In conditiile in care deja de joi dai pe surse ca sunt citata la DNA ca suspect pt savarsirea de infractiuni de coruptie pt ziua de vineri. Vineri nu se intampla, lasi sa treaca weekendul si luni suni. Eu il percep ca un act de intimidare.”

Ea a mai precizat ca toate abonamentele de telefon sunt pe numele ei: „Posturile telefonice sunt toate pe numele meu”.

Mihaiela Iorga a precizat şi calitatea pe carte o are in dosarul deschis de DNA: „Ca procuror nu inteleg, am fost citata in calitatea de martor suspectat de savarsirea unor infractiuni. Nu pot sa definesc aceasta notiune, mai ales ca avem practica CEDO, dreptul de a nu te incrimina”.

Intrebata daca se asteapta sa fie arestata, Mihaiela Iorga nu a respins aceasta varianta.

„Ma astept la orice, insa indiferent unde se va ajunge voi merge pana la capat cu demersul, pentru ca este un demers corect”.

Ea a facut cerere de audienta la ministrul Justitiei.

„Am trasmis o cerere la minitrul Justitiei, voi face toate demersurile. Eu nu ma lupt cu institutia, nu ma lupt cu SRI-ul. Vreau sa clarific ca asa cum in 2013 am iesit sa cer o procedura transparenta pentru numirea sefilor, acum cer o procedura transparenta pentru revocarea procurorilor si m-am ales cu dosar penal”.

Inspecția Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu după ce fosta șefă AEP, Ana Maria Pătru, a afirmat că reprezentanții DNA Ploieşti i-au sunat copilul pentru a o cita să se prezinte la sediul Parchetului.