Procuror DNA, acuzaţii grave aduse Monicăi Macovei: Mi-a cerut „să-i iau gâtul” Rodicăi Stănoiu

Generalul Ion Panaitescu, magistrat militar, prim-procuror șef al PNA, vechiului DNA, numit de Monica Macovei pe vremea lui Traian Băsescu face dezvăluiri incredibile cum Monica Macovei i-a solicitat ”să-i ia gâtul” Rodicăi Stănoiu.

24 mai 2017, 18:47
Procuror DNA, acuzaţii grave aduse Monicăi Macovei: Mi-a cerut „să-i iau gâtul” Rodicăi Stănoiu

Generalul Ion Panaitescu a afirmat într-un interviu difuzat de A 3, că Monica Macovei, în perioada respectivă ministrul Justiției, îi trimite documente de la SIPA, documente ce o vizau pe Rodica Stănoiu.

Acesta susține că a primit documente de la SIPA, documente ce erau elemente despre Rodica Stănoiu, fostul ministru al Justiției, cu cererea expresă a Monicăi Macovei de-ai ”lua gâtul” Rodicăi Stănoiu.

”Eu am fost procuror șef în PNA pe vremuri si mi-au parvenit informații de la doamna Macovei direct de la secția militară cu indicația de a o ucide pe doamna Stănoiu”, susține generalul Ionel Panaitescu într-un interviu.

”Mi-au parvenit informații de la Macovei, direct la secția militară unde eram șef în PNA, cu indicația de a o ucide pe doamna Stănoiu. Eu nu voiam să o țin în brațe pe Stănoiu, pentru că mă dăduse afară din Ministerul Justiției, când venise ministru. Dar, nici nu mi-am permis să fac cum se face acum să fac o înscenare și să o ucid. Macovei mi-a dat note informative de la SIPA cu recomandarea să-i iau gâtul lui Stănoiu. De ce? Pentru Stănoiu semnase pentru ca Traian Băsescu să fie trimis în judecată în dosarul Flota. Nu cred că Traian Băsescu era străin de asta.

Au venit documentele la mine, le-am încredințat unui procuror. Omul a venit la mine, prin aprilie-mai, și a spus că nu a găsit nimic. I-am zis să scrie rezoluția de neîncepere a urmăririi penale și i-am comunicat-o lui Macovei. Ea a propus revocarea mea din funcția de procuror-șef secție.

Au văzut că nu am executat ordinul și mi-a zis: Marș, mă, afară! Ei mă numiseră în funcție de la 1 ianuarie 2005. Dacă nu am răspuns la comandă, ce să fac?”, a spus acesta.

Monica Macovei a negat orice legătură cu arhiva SIPA: „Nu am primit niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am văzut niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am sustras niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat și distrus niciun hard-disk, nu am dat nimănui ordin să sustragă, să distrugă, să copieze vreun dosar din arhiva DGPA/SIPA sau hard-disk”, a scris fostul ministru al Justiţiei pe Facebook.