AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. NU a fost un ACCIDENT. Copilotul „a INTENŢIONAT să distrugă aeronava”

Un procuror francez a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la manşa avionului căzut în Alpii francezi se afla, în momentul prăbuşirii, copilotul avionului, care "a permis coborârea accelerată a avionului", informează BBC. Acest lucru se poate interpreta ca o intenţie de a "distruge avionul", a mai precizat procurorul francez. Copilotul are naţionalitate germană, şi era complet calificat să piloteze singur aeronava.
Alina Costache
26 mart. 2015, 11:58
AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. NU a fost un ACCIDENT. Copilotul

Pe baza informaţiilor obţinute după analizarea cutiei negre recuperate de la locul prăbuşirii avionului Germanwings, procurorii francezi au tras concluzia că cel care s-a aflat în ultimele clipe la manşa avionului Airbus A320, prăbuşit, marţi, în Alpii francezi, era copilotul aeronavei.

Copilotul era „conştient şi respira” în clipele finale ale prăbuşirii, şi era singur în cockpit. Acesta s-a blocat în interiorul cockpit-ului şi nu a mai spus „un singur cuvânt” până în momentul impactului. Copilotul aeronavei Germanwings „pare că a avut intenţia să distrugă avionul”, a declarat procurorul francez Brice Robin.

„Avem transcrierea integrală a ultimelor 30 de minute de zbor. În primele 20 de minute, piloţii comunică normal, politicos. Nu se întâmplă nimic anormal. Comandantul poate fi auzit cum pregăteşte informarea privind aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile copilotului sunt laconice. Apoi comandantul poate fi auzit cum îi cere copilotului să preia comanda. Urmează zgomotul unui scaun care este tras şi al unei uşi care se închide. Suntem îndreptăţiţi să credem că pilotul a ieşit pentru a-şi satisface o nevoie fiziologică. În acel moment copilotul era singur la comandă şi a activat butonul „Flight Monitoring System” şi a început coborârea. Apoi se aud mai multe apeluri ale comandantului care cerea, prin interfon, accesul în cabină”, a declarat procurorul, în cadrul conferinţei de presă.

„A bătut în uşă, dar nu a primit niciun răpuns din partea copilotului. Apoi, până la finalul înregistrării, până în momentul impactului, se aude o respiraţie în interiorul cabinei, dar şi repetatele apeluri de la turnul de control din Marsilia, rămase de asemenea fără răspuns. Controlorii de zbor au cerut un semnal de SOS, dar nici asta nu s-a întâmplat. Avionul a devenit prin urmare prioritar în raport cu alte curse pentru aterizare. Turnul de control a cerut altor avioane să încerce să contacteze prin radio zborul 4U9525. Apoi s-au declanşat alarmele care atenţionau cu privire la apropierea de sol. Se aud din nou lovituri violente în uşă”, a continuat acesta.

Pasagerii şi-au dat seama de iminenţa prăbuşirii avionului în ultimul moment„, a mai precizat procurul francez.

Procurorul a explicat că nu dispune de suficiente date referitoare la personalitatea copilotului. Despre el e ştie că este german şi nu era suspectat de afiliere la grupări teroriste.

Procurorul Brice Robin a subliniat că era imposibil să forţezi copilotul să deschidă uşa cabinei. Sistemul de securitate implementat în avioane după 11 septembrie 2001 prevede că doar pilotul din interior poate deschide uşa blindată a cabinei de comandă.

„Copilotul a declanşat procedura de coborâre din motive pe care nu le cunoaştem, dar se poate interpreta ca o intenţie de a distruge avionul„, a precizat acesta, în cadrul conferinţei de presă.

Cel mai probabil, spune procurorul, copilotul a blocat accesul comadantului in cabină şi a declanşat coborârea. În acest moment, nu se poate exclude ipoteza unei sinucideri, a precizat procurorul.

Întrebat dacă se poate să i se fi făcut rău, procurorul a menţionat că pe înregistrarea din cabină se poate auzi respiraţia „normală” a copilotului. „Nu era respiraţia unui om care să fi suferit un infarct”, a spus procurorul care conduce ancheta.

Pe înregistrarea din cockpit se aud bubuituri, ca şi cum uşa blindată ar fi fost forţată. Tot pe înregistrare se aude alarma care se declanşează în apropierea solului.

În ultimele clipe înainte de impact, pe înregistrarea de pe cutia neagră recuperată de procurori se aud ţipete.

„Moartea a fost imediată”, a mai precizat procurorul.

Numele copilotului este Andreas Lubitz, avea 28 de ani, era de naţionalitate germană, şi era complet calificat să piloteze singur aeronava.

Procurorul Brice Robin a declarat că nu există indicii că acesta a fost un „atac terorist”.

Ridicarea corpurilor victimelor de la locul tragediei a început încă de miercuri după-amiază şi deja au început procedurile de identificare după ADN.

Familiile celor implicaţi în tragedia din Alpi au fost informate cu privire la aceste observaţii ale anchetei.

Avionul Airbus A320, ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), cu 150 de persoane la bord, s-a prăbușit într-o zonă inaccesibilă în apropierea localității Prads-Haute-Bléone, situată în departamentul Alpi-Haute Provence.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 10.00 au votat peste 1,8 milioane de români. Update
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
Playtech.ro
Amendă de 700 de euro pentru turiști, într-o destinație preferată de români. Reguli vestimentare stricte
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Greșeala care te lasă fără bani de vacanță. Se întâmplă la aeroport
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Un iubit primar din Timiș a murit! Ce spun oamenii despre el: „Un om cu un suflet enorm”
Cancan.ro
E ȘTIREA momentului: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a pus taxă suplimentară. Vei plăti pentru fiecare kilogram în plus. În aceste locuri nu poți achita online
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
George Simion aruncă bomba: Am votat cu Călin Georgescu!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Rolul și atribuțiile președintelui României. Ce ne arată Constituția României
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile