Procurorii au deschis dosar penal în cazul fetiţei dispărute în Munţii Retezat

Procurorii fac cercetări şi cred că fata a fost lăsată fără ajutor. În vizorul anchetei se află preotul care a organizat tabăra, dar şi muncitorii care au întâlnit-o pe fată şi care au lăsat-o să plece singură noaptea. Dacă va fi găsit vinovat, preotul ar putea ajunge la închisoare, informează România TV.

28 aug. 2014, 05:39
Procurorii au deschis dosar penal în cazul fetiţei dispărute în Munţii Retezat

Între timp, salvamontiştii şi jandarmii caută fata dispărută în zona văilor din jurul barajului Gura Apelor, traseu considerat ca unul foarte dificil. O altă pistă este urmată de anchetatori după ce un bărbat a sunat la 112 şi a susţinut că a văzut-o pe fată în autogara din Cluj. Acum sunt vizionate înregistrările de pe camerele video din autogară.

De o săptămână, peste o sută de salvamontişti, jandarmi, poliţişti şi localnici răscolesc pădurile în căutarea fetei dispărute în tabăra din munţii Retezat, însă fără niciun rezultat. Oamenii au adus câini de urmă, iar pentru prima dată la căutări au folosit şi o dronă. Chiar şi aşa, indiciile întârzie să apară. Daliana este căutată prin păduri, pe lac, dar şi în oraşele din zonă.

„Speram ca fetita sa nu fie in baraj. Datorita temperaturilor foarte mari, de peste 20 de grade, orice corp neinsufletit ar iesi la suprafata in maximum trei zile”, a explicat Dorel Onaca, expert in slavarea vietilor pe mare, la România TV.

Daliana a fost văzută ultima oară în zona barajului de la Gura Apei. De atunci însă, nici urmă de ea. Ea a dispărut în timp ce se afla în tabără cu alţi 25 de copii şi plecaseră pe un traseu însoţiţi de un preot.

„Poate ca este la parau. Poate s a dus sa se spele. Poate ca a mers sa manânce afine. Sunt coplesit”, spune preotul în grija căruia erau copiii.

Fata dispărută are în jur de un metru cincizeci înălţime, 55 kg, ochi verzi şi părul şaten, tuns scurt.