Procurorii au deschis o anchetă în cazul copilului mort în urma unei operaţii de polipi

Procurorii Parchetului Tribunalului Sibiu au deschis un dosar de urmărire penală în cazul copilului care a murit la Spitalul Judeţean, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, tatăl acestuia cerând verificări suplimentare în acest caz.

19 iun. 2013, 12:19
Procurorii au deschis o anchetă în cazul copilului mort în urma unei operaţii de polipi

Acest dosar are ca obiect cercetarea morţii violente a minorului şi a fost demarat în urma raportului medico-legal. Tatăl minorului nu a depus o plângere penală la instiuţia noastră, însă, în momentul în care s-a prezentat pentru a obţine un document necesar pentru eliberarea certificatului de deces, a precizat, verbal, că doreşte să se facă cercetări în acest caz„, a declarat Adriana Şandru, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Sibiu,potrivit Mediafax.

Ea a afirmat că, până când nu va fi depusă o plângere în scris, nu poate spune dacă tatăl copilului solicită investigaţii pentru „malpraxis şi lipsa deontologiei profesionale”, aşa cum bărbatul anunţa sâmbătă.

Un bărbat din Sibiu, Ovidiu Nicolae Bogdan, a organizat, sâmbătă, o conferinţă de presă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a anunţa că fiul său de trei ani şi jumătate, Alexandru Ioan Bogdan, a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor realizată în unitatea medicală, bărbatul spunând că este vorba despre un caz de malpraxis.

El spunea că în 5 iunie şi-a dus copilul la spital pentru operaţie şi l-a lăsat împreună cu soţia sa, iar după intervenţia chirurgicală copilul a fost dus în salon la mamă, care a sesizat, la scurt timp, că acesta avea urme de sânge pe faţă, iar buzele i se învineţiseră.

Doctorul Gabriel Rusu l-a resuscitat manual pe copil, micuţul fiind mutat în secţia de terapie intensivă, unde a avut respiraţie neregulată timp de două zile, după care nu a mai respirat singur deloc, fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Ulterior, copilul a făcut un stop cardiac la secţia de terapie intensivă, iar vineri a murit.

Bărbatul afirma că a depus reclamaţie la conducerea spitalului, la Colegiul Medicilor şi a sesizat Parchetul pentru „malpraxis şi lipsa deontologiei profesionale”.

Întrebat de ce a adus copilul la Spitalul Judeţean Sibiu pentru operaţie, deşi există un Spital de Pediatrie în oraş, bărbatul spunea că el, personal, a fost operat de două ori de medicul la care şi-a adus copilul şi, având mare încredere în acesta, a vrut să-l opereze şi pe cel mic.

Radu Chicea, directorul Spitalului Judeţean Sibiu şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Sibiu, anunţa că medicul Gabriel Rusu, care l-a operat pe copil, va fi cercetat pentru a stabili ce s-a întâmplat şi dacă a fost sau nu vorba despre o culpă medicală.

Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat că la Spitalul Judeţean Sibiu nu vor mai putea fi consultaţi şi operaţi copiii, decizia fiind luată după ce copilul de trei ani şi jumătate a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor făcută la această unitate medicală.