Procurorii au dispus SECHESTRU în dosarul primarului oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile inculpaţilor din dosarul de corupţie în care a fost arestat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

14 nov. 2014, 17:34
Procurorii au dispus SECHESTRU în dosarul primarului oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc

DNA a comunicat că procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei totale de aproximativ 23,5 milioane lei (peste 23 milioane lei prejudiciu şi peste 475.000 lei echivalent obiect mită), asupra a 40 de autobuze aparţinând SC CNCD SA Piteşti, notează Agerpres.

„Concomitent, SC Publitrans 2000 SA Piteşti a fost desemnată ca şi custode pentru cele 40 de autobuze asupra cărora a fost instituită măsura sechestrului asigurător”, arată DNA.

Aceeaşi măsură s-a luat şi asupra unui număr de acţiuni în valoare de 474.783 lei, reprezentând cea mai mare parte din capitalul social al SC CNCD SA Piteşti, deţinute de inculpatul Constantin Scarlat.

CITEŞTE ŞI Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, arestat preventiv. Este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită

„Anterior s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului Tudor Pendiuc, până la concurenţa sumei de 23.488.911,83 lei. De asemenea, această măsură a fost luată şi pentru bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatei Emanuela Elena Pendiuc, până la concurenţa sumei de 475.812,18 lei (echivalent obiect mită). Totodată, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 23.488.911,83 lei pe bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Valentin Vişoiu şi Florin Şerban Barbu”, se mai spune în răspunsul DNA.

Primarul Tudor Pendiuc este acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat bugetul Primăriei Piteşti cu suma de peste 5 milioane de euro, prin încheierea unui contract nelegal privind transportul public local, el primind în schimb drept mită un apartament de lux pentru fiica sa. Edilul a fost arestat preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, iar fiica sa, Emanuela Pendiuc, este cercetată în arest la domiciliu pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, acţionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Florin Şerban Barbu, acţionar în cadrul SC Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, ambii reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA.