Procurorii cer 900 de milioane de lei pentru anul 2012

Aproape 900 de milioane de lei, de atâţia bani ar avea nevoie procurorii în 2012, cu o treime mai mult decât în 2011. Proiectul de buget al Ministerului Public a primit deja avizul CSM. Cei mai mulţi bani sunt prevăzuţi pentru salariile procurorilor arondaţi Capitalei.

29 oct. 2011, 06:10
Procurorii cer 900 de milioane de lei pentru anul 2012

Numai parchetele de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti ar putea primi peste 100 de milioane de lei, din cele 900 solicitate de Ministerul Public. Urmează procurorii de la DIICOT, care au nevoie, de asemenea, de aproximativ 100 de milioane de lei. Şi Direcţia Naţională Anticorupţie cere un buget de 85 de milioane de lei.

La polul opus se situează parchetele arondate Curţii de Apel Târgu Mureş, care au nevoie de 25 de milioane de lei. Majoritatea banilor sunt destinaţi cheltuielilor de personal, adică pentru salarii. Deşi proiectul pe 2012 prevede mai mulţi bani decât în anii precedenţi, se observă, totuşi, că vorbim despre un buget de criză. Astfel, pentru salarii de merit, indemnizaţii de conducere, spor de vechime, fond de premii sau deplasări sunt prevăzuţi exact zero lei.

Proiectul Ministerului Public privind bugetul pe anul viitor a primit deja avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dar va trebui să treacă şi de comisiile juridice din Parlament.