Carmen Adamescu, plasată în arest la domiciliu. Fosta soţie a lui Dan Adamescu e acuzată de evaziune fiscală

Carmen Adamescu, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, a fost adusă, joi, la Tribunalul București unde judecătorii au decis să fie plasată în arest la domiciliu. Vă reamintim că fosta soţie a lui Dan Adamescu a fost reținută miercuri sub acuzația de evaziune fiscală.

11 oct. 2018, 05:41
Carmen Adamescu, plasată în arest la domiciliu. Fosta soţie a lui Dan Adamescu e acuzată de evaziune fiscală

UPDATE: Fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu, Carmen Palade, a spus joi, la ieşirea din arest, că „viaţa bate filmul”. Ea urmează să rămână în arest la domiciliu, în dosarul de delapidare în care este urmărită penal.

UPDATE: Avocatul lui Carmen Adamescu, prima reacție după ce magistrații au decis ca văduva celebrului om de afaceri să fie reținută la domiciliu.

„Cred ca au avut in vedere situatia doamnei, ca e o persoana care in viata ei nu a avut probleme cu justitia , nu a avut un dosar, s-a prevalat de dreptul la tacere. Nu e vorba de un refuz de a da declaratii, ci ca nu poti sa dai o declaratie cat timp nu stii ce acte sunt intr-un dosar. Raspunsul doamnei a fost – nu ma consider vinovata- nu stiu nimic de fiul doamnei. Se menționeaza ca e in urma denuntului domnului Adamescu. Va dati seama ca orice om e marcat dupa 24 de ore petrecute in arest”, a declarat avocatul.

Pe perioada arestului la domiciliu, Carmen Adamescu are obligația să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemată.

Totodată, Carmen Adamescu nu are voie să comunice sub nicio cale cu persoanele implicate în dosar sau cu membri ai familiei acestora. 

UPDATE: Procurorii de la Parchetul Capitalei au propus judecătorilor arestul la domiciliu în cazul lui Carmen Adamescu, potrivit unor surse judiciare.

Carmen Adamescu a fost reținută pentru delapidare și evaziune fiscală, după ce procurorii și polițiștii au făcut percheziții, miercuri, la locuința acesteia și la sediul Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind estimat la 43.000.000 lei. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri a fiului vitreg, Alexander Adamescu, și a firmei Unirea Shopping Center.

„Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile care ar fi fost efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnați”, potrivit unui comunicat al IGPR. Dan Adamescu a murit în ianuarie 2017.