Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan, cunoscut drept „criminalul de la Perla”

Bărbatul care a ucis două femei pe 5 martie 2012, într-un coafor situat în zona Perla din Capitală, riscă să stea după gratii pentru tot restul vieţii. Procurorii au cerut luni, în instanţă, închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan, autorul masacrului din coaforul de la Perla, motivul principal pentru care s-a solicitat pedeapsa maximă fiind faptul că inculpatul şi-ar fi premeditat fapta.

21 ian. 2013, 19:21
Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan, cunoscut drept „criminalul de la Perla”

Procurorii şi-au argumentat solicitarea prin faptul că Vlădan şi-a plănuit în ansamblu fapta şi avea discernământ la momentul comiterii acesteia. Potrivit procurorilor, aceste lucruri rezultă din probatoriu şi din expertizele efectuate în dosar.

În ultimul său cuvânt, Gheorghe Vlădan a declarat că nu îşi poate explica nici astăzi cum s-au produs evenimentele pentru care este judecat şi a mulţumit judecătorului pentru că i-a permis să-şi spună punctul de vedere de-a lungul termenelor procesului.

„Îmi pare rău că aţi avut în faţa dumneavoastră pe cineva ca mine”, i-a mai spus Vlădan magistratului.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să ia o decizie în privinţa lui Vlădan la 28 ianuarie.

La 5 martie 2012, fostul agent de poliţie Gheorghe Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia şi pe o colegă a acesteia şi a rănit alte şase persoane. Vlădan şi soţia sa erau în plin proces de divorţ, iar cu numai câteva zile înaintea atacului femeia depusese la poliţie o plângere împotriva sa, în care îl reclama că o ameninţă şi că acesta deţinea o armă de foc.

Gheorghe Vlădan a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi deosebit de grav. De asemenea, el este acuzat şi de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, precum şi de nerespectarea regimului armelor.