Procurorii DIICOT au reţinut o femeie de 48 de ani. Este acuztă că a cultivat canabis

O femeie de 48 de ani din localitatea Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost reţinută de procurorii DIICOT împreună cu concubinul ei, un cetăţean german în vârstă de 61 de ani, sub acuzaţia că au iniţiat o cultură outdoor de canabis.

07 aug. 2019, 08:30
Procurorii DIICOT au reţinut o femeie de 48 de ani. Este acuztă că a cultivat canabis

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis miercuri AGERPRES, începând cu primăvara acestui an, cei doi inculpaţi, B.F.E. şi B.W., au cultivat în grădina unui imobil mai multe plante de canabis.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au efectuat marţi trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului, fiind găsite 20 kilograme de canabis masă uscată, 5 kilograme de canabis masă verde, 2 cântare electronice, 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD, seminţe de canabis şi suma de 22.500 euro, informează Agerpres.

Substanţa uscată a fost disimulată şi ambalată în 320 de pachete sigilate şi pregătite pentru vânzare, pe pachete fiind aplicate etichete care atestau necorespunzător conţinutul acestora ca fiind diferite produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniul vânzării de astfel de produse.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creştere a plantelor de canabis.

Femeia şi cetăţeanul german vor fi prezentaţi miercuri Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.