Procurorii DIICOT au ridicat documente de la Primăria Iaşi, într-un dosar privind o asociere în participaţiune din 2005

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism se află la Primăria Municipiului Iaşi pentru a ridica mai multe documente, informaţia fiind confirmată de primarul Mihai Chirica.

26 apr. 2021, 12:06
Procurorii DIICOT au ridicat documente de la Primăria Iaşi, într-un dosar privind o asociere în participaţiune din 2005

Primarul Mihai Chirica susţine că reprezentanţii DIICOT au ridicat, de la sediul Primăriei Iaşi, o serie de documente necesare finalizării unui dosar deschis ca urmare a unei sesizări făcute de municipalitate la începutul anului.

Potrivit unui comunicat de presă, procedura nu a periclitat în niciun fel activitatea din sediul instituţiei.

Potrivit edilului, procurorii ridică dosare cu documente ce vizează un contract de asociere din anul 2005, susţinând că nu este vorba de o descindere.

„Nu sunt descinderi. Vor să ridice nişte documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere în participaţiune din 2005. Au venit să îşi ia documentele. Mai există în momentul de faţă un pachet de documente trimise la ei. Probabil că bănuiţi despre ce zonă vorbim. Noi am sesizat instituţiile statului şi cred că am făcut bine”, a declarat jurnaliştilor primarul Mihai Chirica, conform Agerpres.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, și fostul primar Gheorghe Nichita au fost trimiși în judecată în ianuarie de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, fiind acuzați de abuz în serviciu. Primăria Iași nu s-a constituit parte civilă în proces, afirmând că nu s-a constatat niciun prejudiciu.

Procurorii din Iaşi l-au trimis pe Chirica în judecată din ianuarie

Liderul USR Iaşi, deputata Cosette Chichirău, afirma la acea vreme că aşteaptă demisia primarului Iaşiului, Mihai Chirica, de la PNL, întrucât afectează credibilitatea Primăriei, după trimiterea edilului în judecată pentru abuz în serviciu.

”Mă aştept ca Mihai Chirica să demisioneze din funcţia de primar. Atâta vreme cât ocupă această funcţie, el afectează grav credibilitatea instituţiei. Pe bună dreptate, ieşenii se vor întreaba câtă încredere să aibă într-un primar trimis în judecată pentru fapte comise în calitate de viceprimar”, a scris pe Facebook liderul USR Iaşi, deputata Cosette Chichirău.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași susţin că în 2013 Mihai Chirica, Gheorghe Nichita, Tomorug Petru Dumitru, la data faptei director executiv al Direcţiei Tehnice şi Investiţii din cadrul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi, Florescu Dopina, la data faptei şef al Serviciului Juridic din cadrul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi, şi Chișcă Costică – Eugen, la data faptei şef al Serviciului Administrativ din cadrul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi, au demarat o procedură de achiziţie „nelegală”, procedură în baza căreia, la data de 16.05.2013, Municipiul Iaşi a încheiat patru contracte de leasing operaţional, în calitate de utilizator, având ca obiect trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb, cu toate că, la acel moment, le era interzisă autorităţilor şi instituţiilor publice preluarea în leasing de autoturisme.  Durata contractului a fost de patru ani.

Citeşte şi: Ioan Niculae ar putea ieşi din închisoare. Eliberarea milionarului, decisă în comisia specială de la penitenciarul Rahova


loading...
Partenerii noștri