Procurorii DNA extind ancheta în cazul fostului şef al IPJ Botoşani, Cristian Cucoreanu

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus extinderea urmăririi penale faţă de fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Cristian Cucoreanu, şi faţă de fostul şef al Serviciului Resurse Umane al instituţiei, Adrian Osolinschi, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

15 apr. 2016, 09:25
Procurorii DNA extind ancheta în cazul fostului şef al IPJ Botoşani, Cristian Cucoreanu

Potrivit procurorilor DNA, în calitate de inspector şef al IPJ Botoşani şi, respectiv, de şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Botoşani, cei doi ar fi semnat, pe 29 decembrie 2014, o dispoziţie cu date nereale în baza căreia ar fi promovat în funcţie ilegal un ofiţer de poliţie.

„La data de 29.12.2014, în calitate de inspector şef al IPJ Botoşani, respectiv, în calitate de şef al Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Botoşani, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi au semnat în calitate de şef al inspectoratului şi respectiv de verificator, ca şef al SRU, Dispoziţia nr. I/599/29.12.2014, certificând prin semnătură aspectele nereale cuprinse în act, anume că la baza emiterii dispoziţiei stă ‘procesul verbal din 29.11.2014 întocmit de comisia de identificare a personalului pretabil a ocupa o funcţie vacantă’, deşi cunoşteau faptul că procesul verbal despre care se face trimitere în mod nereal în cuprinsul dispoziţiei nu exista în realitate”, se arată în comunicatul DNA.

În baza documentului semnat, inspectorul principal de poliţie şuhan Cristian Cezar a promovat pe nedrept în funcţia vacantă de ofiţer specialist I în cadrul Serviciului de Investigare a Infracţiunilor Economice.

Pe 5 mai 2015, fostul şef al Poliţiei din Botoşani, Cristian Cucoreanu, şi şeful Serviciului Resurse Umane au fost ridicaţi de procurorii DNA pentru fapte asimilate celor de corupţie. Atunci au avut loc şi percheziţii în şapte dintre birourile IPJ Botoşani.