Percheziţii de amploare în Bucureşti. Avocaţii fraţilor Cămătaru, săltaţi de procurorii DNA

Procurorii DNA efectuează, joi dimineaţa, percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județul Teleorman, reprezentând domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar corupţie. Potrivit România TV, avocaţii fraţilor Cămătaru au fost deja săltaţi de procurori.

11 iun. 2015, 06:07
Percheziţii de amploare în Bucureşti. Avocaţii fraţilor Cămătaru, săltaţi de procurorii DNA

Procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013-2014. DNA precizează, într-un comunicat de presă, că în cursul zilei de joi sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județul Teleorman, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, procurorii DNA efectuează percheziții la domiciliile unor avocați într-un dosar privind trafic de influență. Faptele ar avea legătură cu demersuri făcute în vederea eliberării lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că avocata Luiza Gabriela Dragne ar fi cerut în cursul lunii mai 2014 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel București, în vederea eliberării din arest a lui Sile Cămătaru și plasarea acestuia în arest la domiciliu.

De asemenea, avocata Luiza Gabriela Dragne ar fi cerut de la Laurențiu Niki Turca Dăscălescu suma de 200.000 de euro pentru a interveni la judecători de la Tribunalul București și a obține o decizie favorabilă acestuia, într-un dosar în care era judecat pentru înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

Sursele judiciare au declarat că vizată de aceste intervenții era judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul — Secția I Penală.

Laurențiu Niki Turca Dăscălescu a colaborat însă cu procurorii DNA, iar pe 7 august 2014, avocata Luiza Gabriela Dragne a fost prinsă în flagrant în timp ce primea de la acesta suma de 25.000 euro.

Dusă la audieri, Luiza Gabriela Dragne le-a spus procurorilor că intervențiile la judecători urmau să fie făcute prin intermediul unei alte persoane, Veronica Slăvilă, zisă „Vera”, care susținea că are „relații” și poate rezolva orice dosare penale la instanțele de judecată și parchete.

Luiza Gabriela Dragne a mai recunoscut că ea și Veronica Slăvilă au cerut 40.000 de euro de la tatăl lui Florin Udilă, pentru a interveni la judecători de la Curtea de Apel București în vederea eliberării fiului din arest, acesta fiind trimis în judecată pentru camătă și spălare de bani

CITEŞTE ŞI PERCHEZIŢII în Bucureşti şi în şapte judeţe. 60 de persoane, duse cu mandat la Poliţie