Procurorul Daniel Apostoliceanu, suspendat din funcţie de CSM după ce a condus maşina în stare de ebrietate

Consiliul Superior al Magistraturii informează că procurorul Daniel Timoftei Apostoliceanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a fost suspendat din funcție, miercuri, ca urmare a trimiterii în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

03 iun. 2015, 08:37
Procurorul Daniel Apostoliceanu, suspendat din funcţie de CSM după ce a condus maşina în stare de ebrietate

„În ședința din data de 3 iunie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a lui Daniel Timoftei Apostoliceanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenție.

Hotărârea Secției pentru procurori a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM.

Citeşte şi: PROTEST la CSM. Un bărbat s-a urcat pe sediul instituţiei cu un steag în mână

El a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, scrie Agerpres.

Potrivit PÎCCJ, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2012, după ce a consumat băuturi alcoolice, procurorul Apostoliceanu a condus autoturismul proprietate personală pe drumurile publice din municipiul București cu o concentraţie alcoolică în sânge de 1,90 grame la mie.

Testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că procurorul prezenta o îmbibație alcoolică de 0,87 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București.