Procurorul General al României: Ancheta copilului ucis de câini, destul de complexă

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, că ancheta în cazul morţii lui Ionuţ Anghel, băiatul ucis de câinii comunitari, se prefigurează a fi destul de complexă şi că procurorul este în faza în care caută să stabilească atât ceea ce s-a întâmplat efectiv, dar şi elementele care ar fi putut determina sau favoriza acele întâmplări.

09 sept. 2013, 09:29
Procurorul General al României: Ancheta copilului ucis de câini, destul de complexă

„În acest stadiu în care ne aflăm la ora actuală se prefigurează a fi o anchetă destul de complexă, atât în legătură directă cu moartea copilului, dar şi în legătură cu alte aspecte, în antecedenţa cauzală a acestei fapte”, a afirmat Niţu la sosirea la CSM, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă din primele cercetări s-au constatat grave încălcări ale legii sau ale atribuţiilor de serviciu, şeful Ministerului Public a precizat că nu poate răspunde la această întrebare pentru că ancheta este într-o fază incipientă.

„Suntem într-o fază incipientă a anchetei şi procurorul este încă în faza de cercetări preliminarii, în care caută să stabilească atât ceea ce s-a întâmplat efectiv acolo, dar şi alte elemente care ar fi putut determina sau favoriza acele întâmplări”, a subliniat Tiberiu Niţu.