Procurorul general al României, despre moartea bebeluşilor din Argeş: „Nu putem face mare lucru”

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat că în dosarul în care se investighează moartea a trei bebeluşi din Argeş, procurorii nu pot "face mare lucru" întrucât nu s-a identificat cauza decesului şi se aşteaptă un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii în acest sens.

14 mart. 2016, 15:37
Procurorul general al României, despre moartea bebeluşilor din Argeş: „Nu putem face mare lucru”

„Nu putem face mare lucru. S-au făcut audieri şi autopsii. Nu s-a identificat cauza acelei nenorociri. Până când nu vom avea un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, nu putem face mare lucru„, a declarat Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, potrivit Mediafax.

Dosarul este intrumentat de parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, începându-se urmărirea penală „in rem cu privire la împrejurările în care a survenit decesul bebeluşului infectat precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni”, se transmitea într-un comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, la momentul demarării anchetei.

CITEŞTE ŞI Iohannis, despre bebeluşii bolnavi din Argeş: „Am vorbit cu ministrul Sănătăţii. Urmăresc cu îngrijorare evoluţia”

Procurorii au solicitat „efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni”.

Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de către bebeluşul decedat, pentru a fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de către reprezentanţii spitalelor la internarea minorilor, mai multe persoane fiind audiate de către procurori.

În prezent, este în desfăşurare şi o anchetă a Ministerului Sănătăţii pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste îmbolnăviri.

Luni, la Spitalul Marie Curie din Capitală, potrivit managerului unităţii sanitare, Dan Buzatu, mai sunt internaţi trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic (SHU).