Procurorul general, despre dosarul caselor lui Iohannis: "Este o anchetă în defăşurare, nimic nu rămâne în nelucrare"

Publicat: Luni, 04 Noiembrie 2019 13:12 // Actualizat: Luni, 04 Noiembrie 2019 13:12 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, luni, că în dosarul caselor din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis se fac în continuare cercetări. „Colegii mei nu lasă nicio cauză în nelucrare”, a spus Licu, întrebat de stadiul anchetei.

Bogdan Licu a explicat luni că în dosarul caselor din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis se fac în continuare cercetări, atunci când a fost întrebat de stadiul anchetei. "Dacă se întâmpla ceva, aflați. Este o anchetă, se desfășoară, se fac activități. (…) Colegii mei nu lasă nicio cauză importantă în nelucrare. Nici cele mai puțin importante nu sunt lăsate în nelucrare și se efectuează activități în toate aceste cauze”, a explicat procurorul General al României.

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost audiată în dosarul caselor, la ICCJ, în data de 6 februarie 2019, informează România TV. Carmen Iohannis a fost chemată la Parchetul General ca urmare a plângerii penale formulate de Lumea Justiţiei împotriva soţilor Iohannis şi a notarului Radu Gabriel Bucşa din Sibiu, în legătură cu modul in care cuplul prezidenţial a intrat, din 1999, în posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Balcescu nr. 29 şi în strada Gheorghe Magheru nr. 35. 

Soţia şefului statului a fost iniţial chemată la audieri în 15 noiembrie, însă a motivat că nu poate veni pentru că la data la care a fost citată va fi plecată alături de soțul său „în vizită de stat” în Marea Britanie.

Ulterior, Carmen Iohanis a fost citată pentru data de 10 decembrie. Atunci şi-a motivat absenţa cu adeverinţă medicală. Avocatul Primei Doamne a depus la Parchet documente care arată că soţia preşedintelui României nu se poate prezenta la audieri din cauze medicale.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis ar fi obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Caermen Iohannis dosar Case Iohannis Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 nov 15:05
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Daca era un amarastean dadea banii furati inapoi de mult si mergea si la,zdup,pentru frauda.Pe el dl Licu se faca ca ploua ,ca inca studiaza problema ,ca cerceteaza,ca o fi ca o pati etc,etc!!! Sa vada daca il mai votam ......
1
EUR
4.8641
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H