Ministrul Justiţiei, întâlnire cu procurorul general, şefii DNA şi DIICOT: Discuţiile vizează problematica resurselor şi bugetul

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, s-a întâlnit, luni, la sediul instituţiei, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Discuţiile au vizat, în principal, chestiuni financiare, precum problematica resurselor Ministerului Public şi bugetul pe 2017.

09 ian. 2017, 09:52
Ministrul Justiţiei, întâlnire cu procurorul general, şefii DNA şi DIICOT: Discuţiile vizează problematica resurselor şi bugetul

UPDATE ora 12.50 Mai mulţi jandarmi au fost mobilizaţi în faţa Ministerului Justiţiei, acolo a ajuns şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Aceasta urmează să participe la întâlnirea pe care ministrul Justiţiei, Florin Iordache, o are cu şefii Parchetelor.

Kovesi nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, precizând că va face declaraţii după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

Primul a ajuns la Ministerul Justiţiei procurorul general Augustin Lazăr. „Întâlnirea de lucru vizează problematica resurselor Ministerului Public, discuții despre buget și chestiuni de logistică”, a declarat Lazăr, la sosirea la sediul Ministerului Justiției.

Întrebat în ce stadiu este dosarul deschis de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după înregistrarea audio prezentată de Sebastian Ghiţă în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le primea din dosare aflate în curs de soluţionare, Lazăr a spus că procurorii fac „ceea ce este de făcut în dosar, nu putem pas cu pas noi să facem declaraţii de presă în special cu ce se întâmplă în dosar”. „Evident că sunt activităţi care sunt în curs şi vor fi puse la dispoziţie la momentul potrivit”, a mai spus Augustin Lazăr.

La scurt timp a sosit la Ministerul Justiţiei şi procurorul general adjunct al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu. Acesta a declarat, înaintea întâlnirii cu ministrul Justiţiei, că speră ca bugetul pentru 2017 să îndeplinească cerinţele Ministerului Public.

Speram la un buget care sa indeplineasca cerintele Ministerului Public. Avem investitii de facut. Nu avem in acest moment o sumă estimativa, vom discuta cu Ministerul Finantelor. Prioritatea in anul 2017 este finalizarea lucrarilor incepute la diferitele sedii ale Ministerului Public din teritoriu si, daca am putea, un sediu secundar pentru DIICOT. Sediul de acum este insuficient, au crescut numarul de personal si activitatile, plus serviciul tehnic care trebuie infiintat„, a declarat Bogdan Licu.

Intrebat daca s-a emis citatie pe numele lui Sebastian Ghita, Licu a declarat ca nu stie, pentru ca el se ocupa de problemele administrative ale Ministerului Public.

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a ajuns la Ministerul Justiţiei în jurul orei 12.40. „O să vedem despre ce este vorba în discuţia cu ministrul Justiţiei. N-am avut o agendă precizată, vom vedea ce doreşte domnul ministru să discute. Cred că mai multe o să ştim după ce ies. O ajustare a Codului Penal, o lege a amnistiei. Nu ştiu pe ce coordonate va fi discuţia, tot ce ştim, ştim din presă. Nu ştiu ce are în vedere Guvernul la acest moment. Solicitările noastre sunt de dezvoltare instituţională, doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare, urmează ca DIICOT să se dezvolte în continuare. Vom avea nevoie de un alt sediu”, a declarat Horodniceanu.

Şi procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a confirmat prezenţa la întâlnirea de la Ministerul Justiţiei. Ea era aşteptată să ajungă în jurul orei 12.45, potrivit România TV.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că ministrul Justiţiei i-a invitat luni la discuţii şi pe şeful DIICOT Daniel Horodniceanu, şeful Registrului Comerţului, şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pe directorii spitalelor penitenciar.