Procurorul general, după ce judecătorii au decis ca Sorina să rămână la familia din SUA: Voi respecta hotărârea judecătorească

Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, a afirmat, despre cazul Sorina că hotărârea este definitivă și că nu există cale de atac. 

12 iul. 2019, 05:19
Procurorul general, după ce judecătorii au decis ca Sorina să rămână la familia din SUA: Voi respecta hotărârea judecătorească

„Ştiţi că niciodată nu am comentat hotărârile judecătoreşti, este o hotărâre judecătorească definitivă, nu există cale de atac, va fi respectată. Rămâne acea ordonanţă preşedinţială care este, în acest moment, la Judecătoria Slatina, nu ştiu să se fi dat termen în acest caz. Nu am vrut nimic altceva decât să respect legea şi să-mi fac datoria. Am luat la cunoştinţă din presă de acest caz, am analizat în zilele acelea de weekend şi legea mă obliga să nu stau şi să fiu spectator”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

Magistrații Curții de Apel Craiova a decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu de revizuire a adopției internaționale, în cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost luată cu forţa de procurorul Maria Piţurcă din casa asistentului maternal care a crescut-o pentru a fi predată familiei care a adoptat-o.