Procurorul Popescu, cel care a aşteptat ora 6 pentru a intra în curtea lui Gheorghe Dincă, refuză să răspundă întrebărilor procurorilor

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a așteptat să se facă ora 6 pentru a intra în curtea lui Gheorghe Dincă, după ce Alexandra anunțase cu o zi înainte la 112 reclamând că a fost răpită și violată de bărbatul identificat ulterior de polițiști ca fiind Gheorghe Dincă, a fost chemat din nou la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Potrivit România TV, procurorul a refuzat şi astăzi să răspundă oricărei întrebări a procurorilor de la Secția Specială. 

08 nov. 2019, 09:40

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu a ajuns vineri dimineaţă la Parchetul General, însoţit de avocat. 

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost deja pus sub acuzare pentru abuz în serviciu pentru modul în care nu a acționat în salvarea Alexandrei Măceşanu. Ulterior, Popescu a fost suspendat din magistratură pe durata desfășurării anchetei.

Pe lângă procurorul Cristian Popescu, Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, s-a prezentat pe 10 septembrie la sediul SIIJ unde a fost informată că a fost pusă sub învinuire în cazul Caracal. Pe lângă cei doi, au fost puşi sub acuzate alţi doi poliţişti. Vasile Marian și Eugen Țenea sunt acuzaţi de abuz în serviciu, în dosarul Caracal.

La începutul lunii octombrie, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Ovidiu Cristian Popescu, procurorul care s-a ocupat de cazul dispariţiei Alexandrei, la Parchetul din Caracal. În opinia inspectorilor judiciari, procurorul Popescu „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00”.

„S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei.

Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112″, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză, se mai arată în comunicat. 


loading...