Produse contrafăcute confiscate de Poliţia de Frontieră, în Portul Constanţa. Valoarea bunurilor depăşeşte un milion de lei

Aproape 300.000 de articole contrafăcute pentru petreceri de copii şi o mie de corpuri iluminat, cu o valoare totală de peste 1.000.000 de lei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în două containere sosite în Portul Constanţa Sud Agigea.

09 aug. 2017, 09:04
Produse contrafăcute confiscate de Poliţia de Frontieră, în Portul Constanţa. Valoarea bunurilor depăşeşte un milion de lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au controlat, marţi, un container sosit din China pentru o societate comercială din Ilfov, administrată de un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 286.960 de accesorii pentru petreceri de copii, ce purtau însemnele unei firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 1.000.000 lei, dacă ar fi fost originale.

Din totalul bunurilor, au fost identificate 73.360 bucăţi bunuri în plus faţă de cele declarate în documentele vamale.

Luni, în urma controlului efectuat asupra unui alt container sosit din China pentru o firmă din Bacău, administrată de un cetăţean român în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în municipiul Bacău, au fost descoperite 980 bucăţi corpuri de iluminat, bunuri în plus faţă de cele declarate în documentele vamale.

În ambele cazuri, bunurile în valoare totală de 1.034.300 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală.