Produse cosmetice INTERZISE în sarcină

Sarcina poate fi o perioadă minunată pentru viitoarea mamă, dar poate fi, de asemenea, una confuză, mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și a părului. Dacă până acum foloseai fel și fel de produse cosmetice, în sarcină este bine să renunți la o parte dintre ele.

14 mart. 2016, 12:06
Produse cosmetice INTERZISE în sarcină

Retin-A, retinol și palmitat de retinil

Albert Sasson, ginecolog din Manhattan, spune că această familie de produse trebuie evitate cu orice preț de femeile însărcinate. În timp ce vitamina A este esențială pentru buna dezvoltare a fătului, „o cantitate mult prea mare poate provoca malformații congenitale grave și toxicitate hepatică”, explică el. De asemenea, deși Retin-A este de obicei recomandată ca medicație în îngrijirea pielii, foarte mulți derivați de vitamine, cum este retinol si palmitat de retinil sunt interzise în sarcină.

Peroxid de benzoil

Cu toate că sarcina poate provoca de multe ori acnee hormonală, produsele care conțin peroxid de benzoil se încadrează în categoria celor ce nu ar trebui folosite în sarcină. Și asta pentru că substanța poate face rău fătului.

Uleiurile esențiale

„În general, uleiurile esențiale pot fi extrem de dăunătoare dacă nu sunt utilizate corespunzător”, spune Dr. Sasson. Unele dintre cele mai periculoase uleiuri esențiale pentru gravide sunt cele de arbore de ceai și de rozmarin. „Uleiul de arbore de ceai este foarte puternic și toxic atunci când cantitatea ingerată este foarte mare”, spune Dr. Alexiades-Armenakas. „Efectele sale adverse includ dermatită, reacții la medicamente și contracții premature”. În schimb, uleiul esențial de rozmarin poate „ crește tensiunea arterială și provoca, în doze mari, contracții uterine”, adaugă Dr. Alexiades-Armenakas.

Acid salicilic

„Este folosit în mod tradițional pentru acnee, dar se găsește în aproape toate tipurile de produse exfoliante”, spune Dr. Alexiades-Armenakas. „Când ești gravidă, trebuie să cauți produsele care conțin ingrediente naturale „, explică ea.

Clorură de aluminiu hexahidrat

Dacă ești însărcinată, acum este momentul să înlocuiești deodorantele din comerț cu alternativele naturale. Și asta pentru că s-a găsit în antiperspirante clorură de aluminiu hexahidrat, substanță ce afectează celulele care produc sudoare.

Formaldehida

Este un compus chimic care se găsește în special în lacurile de unghii, precum și în manichiura cu gel. Medicii atrag atenția că formaldehida poate crește șansele de a avea problemele de fertilitate sau provoca avort.

Ai răcit și starea de rău nu se ameliorează? Unele alimente prelungesc durata bolilor! Iată ce trebuie să eviţi.