Produsele care devin toxice dacă le depozitezi în frigider. Majoritatea românilor fac această greșeală

Există numeroase moduri de a conserva alimentele, iar una dintre cele mai la îndemână și eficiente este păstrarea lor la frigider. Refrigerarea este un proces important de conservare a alimentelor ce previne alterarea lor, ajută la păstrarea valorii lor nutriționale și a texturii acestora și, evident, contribuie la menținerea sănătății noastre.

28 ian. 2024, 21:49
Produsele care devin toxice dacă le depozitezi în frigider. Majoritatea românilor fac această greșeală

O listă lungă de alimente devin toxice în momentul în care sunt depozitate în frigider. Deși majoritatea oamenilor le păstrează la rece, ele nu ar trebui ținute niciodată acolo. Este una dintre greșelile pe care oamenii le fac frecvent, fără să știe la ce riscuri de supun.

Citește și Ce alimente şi cu cât se vor scumpi de la 1 februarie 2024. Plafonarea adaosurilor comerciale va expira

Depozitarea alimentelor este foarte importantă, iar sănătatea ta depinde de acest lucru. Astfel, trebuie să știi unde să le păstrezi corect, căci mai multe produse devin toxice în momentul în care sunt ținute la rece.

Alimentele care devin toxice dacă le ții în frigider

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce îi privește pe oamenii care fac această greșeală.

Aceste produse sunt cele mai folosite de către aproape toți oamenii, iar modul de depozitare este foarte important. Temperaturile mici le dăunează alimentelor și chiar dacă nu sunt alterate, acestea devin toxice.

Puțini oameni știu acest lucru și consideră că frigiderul este locul în care rămân proaspete.

Ceapa

Ceapa este una dintre alimentele cele mai pretențioase când vine vorba despre modul de depozitare. Ea trebuie ținută în locuri uscate, ferite de umiditate și lumină. Majoritatea gospodinelor o bagă în frigider cu gândul că va rămâne proaspătă cât mai mult timp. Însă, devine toxică.

Usturoiul

Acest aliment se păstrează în aceleași condiții precum ceapa, iar depozitarea în frigider este o greșeală uriașă. Usturoiul are perioadă limitată de valabilitate, iar condițiile din frigider nu pot să o prelungească.

„Ai observat ce miros îngrozitor are (n.r. usturoiul alterat)? Cumpără întotdeauna usturoi proaspăt cu coajă. Decojește-l doar când ești pe cale să-l gătești și ține-l mereu în afara frigiderului”, a explicat dr. Dimple Jangda, într-o postare pe Instagram.

Ghimbir

Ghimbirul este un alt aliment pe care oamenii nu trebuie să îl țină niciodată în frigider. La fel ca celelalte alimente, nici limita de valabilitate a ghimbirului nu poate fi prelungită dacă este depozitat de frigider.

Citește și Cine sunt românii care vor mai primi în 2024 pachete cu alimente

Acesta poate fi pus într-o folie sau într-o pungă, în locuri uscate și ferite de umiditate.