Produsele congelate din supermarket pe care nu ar trebui să le consumi niciodată. Sunt bombe calorice

Asociația Americană a Inimii (AHA) spune că pericolul constă în faptul că astfel de produse conțin puține substanțe nutritive și niveluri ridicate de calorii goale, sodiu și zahăr.

11 feb. 2023, 16:00
Produsele congelate din supermarket pe care nu ar trebui să le consumi niciodată. Sunt bombe calorice

În orice supermarket, oferta este imensă, ceea ce face şi ca alegerea produselor să fie mai dificilă. Inima este unul dintre cele mai delicate organe din corp și cel mai bun mod de a avea grijă de ea este de a menține o dietă echilibrată care să vă ofere nutrienții necesari, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții.

În ciuda acestui fapt, gătitul poate deveni o activitate plictisitoare sau s-ar putea să nu aveți suficient timp pentru a o face, astfel încât să fiți nevoiți să cumpărați alimente congelate care, în cele din urmă, vor deteriora sănătatea inimii, avertizează medicii.

Asociația Americană a Inimii (AHA) spune că pericolul constă în faptul că astfel produsele congelate conțin puține substanțe nutritive și niveluri ridicate de calorii goale, sodiu și zahăr.

Lidl, schimbare drastică a produselor. Noua strategie şoc a gigantului comercial. „Aşa trebuie să mâncaţi” 
De la supele la conserve, la mezeluri și la mesele congelate, toate aceste alimente ambalate și preparate din supermarket  au sodiu adăugat sub orice formă.

Cu toate acestea, mâncarea congelată care are cele mai multe efecte negative este pizza, care conține cantități mari de sodiu și grăsimi saturate care pot crește tensiunea arterială, precum și supraîncărca inima și vasele de sânge.

Unele garnituri de pizza, cum ar fi brânza și pepperoni, adaugă un nivel ridicat de colesterol, ceea ce favorizează apariția bolilor cardiovasculare.

 

7 sfaturi pentru a profita la maximum de raionul de congelate din supermarket


Dacă alegi totişi aceste produse din supermarket, nişte sfaturi utile de la speicalişti nu strică. Datorită producătorilor care în ultimii ani au început să includă în produsele lor ingrediente mai sănătoase, mai calitative, mai aromate, consumatorii sunt mai atrași ca niciodată de gama variată de produse congelate pe care o au la dispoziție.

Alimentele congelate pot fi încorporate în orice dietă și sunt o alegere optimă în ceea ce privește economiile de costuri, disponibilitatea și creșterea aportului de nutrienți, fiind o modalitate convenabilă de a include în dietă elemente din fiecare grup alimentar.

Fie că rătăcești pe culoarul cu fructe, legume sau cel cu semipreparate, pe care le poți pregăti în câteva minute după o zi lungă la locul de muncă, există anumite lucruri pe care ar trebui să le ai în minte atunci când mergi la cumpărături, atât în ​​ceea ce privește ceea ce ar fi bine să eviți, cât și ceea ce este bun pentru tine.

Cum UMFLĂ Lidl preţurile produselor. Diferenţe uriaşe între preţul de la raft şi cel de la casă
Aceste sfaturi te vor ajuta să faci alegeri mai sănătoase atunci când cumperi alimente congelate pentru tine și familia ta:

Când este posibil, optează pentru fructe și legume congelate care au pe lista de ingrediente exclusiv respectivele alimente. În acest fel, poți evita îndulcitorii și/sau sosurile adăugate inutil. Aceeași idee se aplică și în cazul cărnii. Când cumperi carne congelată pre-condimentată, aceasta conține deseori o cantitate mare de sodiu și alte ingrediente care nu sunt bune pentru pentru sănătate. Poți adăuga oricând condimentele tale preferate acasă după decongelare. Așa vei economisi bani și îți vei putea personaliza ingredientele în funcție de preferințele și restricțiile alimentare pe care le urmezi.

Alegerea fructelor și legumelor congelate îți permite adesea să economisești bani, iar multe produse sunt mai ușor accesibile, indiferent de sezon. În plus, produsele congelate care tind să aibă prețuri mai mari sunt opțiunile care au ingrediente adăugate. Prețurile ridicate nu sunt mereu un indicator al calității, deci „keep it simple”!

Când vine vorba de alegerea peștilor congelați, alege opțiuni mai ecologice, care au niveluri mai scăzute de mercur, cum ar fi somonul, creveții și stridiile. Ghidul dietetic recomandă consumul a două porții de pește gras pe săptămână pentru sănătatea creierului, ochilor și inimii, iar produsele congelate sunt un mod convenabil și economic de a integra mai multe fructe de mare și pește în dieta ta.

Atunci când faci cumpărături pentru fructe și legume congelate, ambalajul face diferența. Caută fructe întregi simple, care se află într-un pachet resigilabil sau în pachete personalizate în funcție de porția recomandată. Astfel, alimentele vor rămâne proaspete pentru mai mult timp și își păstrează, de asemenea, profilul nutrițional.

Înainte de a cumpăra alimentele congelate, verifică de două ori dacă există bulgări, care pot fi un indicator pentru faptul că respectivul produs a fost dezghețat și recongelat. Când se întâmplă acest lucru, există o șansă mai mare ca acest produs să piardă din nutrienți.

S-a demonstrat că un aport ridicat de grăsimi saturate provoacă creșterea nivelului de colesterol, în special cea a „colesterolul rău”, anume LDL. Colesterolul poate bloca arterele atunci când este depozitat în pereții acestora, ceea ce îngreunează circulația sângelui. Când achiziționezi produse semipreparate, încearcă să te asiguri că nivelul de grăsimi saturate este mai mic de trei grame la 100 grame de produs.

Există multe motive pentru care achiziționarea alimentelor congelate este avantajoasă. Sunt delicioase, accesibile, durează mult timp și pot avea un conținut nutrițional mai valoros. Însă nu toate produsele sunt create la fel. De aceea, data viitoare când te îndrepți spre supermarket și ai nevoie de o mână de ajutor pentru a face alegeri mai sănătoase, amintește-ți de aceste sfaturi utile.