Produsele Hexi Pharma sunt încă folosite la Spitalul Judeţean din Suceava VIDEO

Imagini incredibile au fost surprinse în unul dintre cele mai mari spitale din România. Un jurnalist susţine că în Spitalul Judeţean Suceava sunt folosite în continuare produse Hexi Pharma. Pe filmare se văd recipientele, iar Direcţia de Sănătate Publică a mers în control.

30 mai 2016, 12:46
Produsele Hexi Pharma sunt încă folosite la Spitalul Judeţean din Suceava VIDEO

Un jurnalist a reuşit să surprindă momentul în care infirmierele foloseau produsele Hexi Pharma ca dezinfectant la spitalul judeţean Suceava.

În plin scandal al dezinfectanţilor, şefii spitalului sunt de negăsit. Aceştia şi-au luat concediu şi sunt plecaţi în excursii sau preocupaţi de campania electorală.

Deşi de aproape trei săptămâni Ministerul Sănătăţii a cerut tuturor spitalelor din ţară să nu mai folosească sub nicio formă produsele Hexi Pharma, o filmare realizata vineri de jurnalistul Dinu Zară pe holurile Spitalului Judeţean Suceava demonstrează clar că la Suceava se folosesc încă dezinfectanţii diluaţi produşi de firma bucureşteană.

Vasile Râmbu, managerul spitalului şi directorul medical, Tiberius Brădaţan au negat iniţial că spitalul ar mai fi avut contracte cu Hexi Pharma în ultimii ani, susţinand chiar că au renunţat din proprie iniţiativă la respectivii dezinfectanţi, scrie adevarul.ro.

Când lucrurile au ieşit la iveală, cei doi au dispărut. Astfel, imediat după declanşarea celui mai mare scandal care a cuprins sisemul sanitar românesc, Vasile Râmbu şi-a luat concediu de odihnă şi a plecat pe muntele Athos, iar directorul medical Tiberius Brădaţan a descoperit imediat că e mai interesat de politică decât de ce se întâmplă în spital şi a intrat o lună de zile în campanie electorală.

Mai mult, Spitalul Judeţean Suceava a rămas fără practic niciun om la conducere, inclusiv directorul financiar contabil al unităţii, Constantin Boliacu, intrând şi el în concediu, fiind candidat al unui partid pentru Primăria Rădăuţi. mai mult, se pare că spitalul din Suceavaeste al doilea mare client al Hexi Pharma din ultimul an.

 

Citeşte şi Corpul de control al ministrului Sănătăţii va efectua verificări la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş