Produsele pentru gameri nu mai au preţuri aberante, iar vanzările de sărbători ar putea creşte

Prețurile produsele destinate pasionaților de jocuri și nu numai au scăzut semnificativ, iar în perioada sărbătorilor de iarnă vânzările ar putea crește și cu 70 - 80% față de restul anului, spun reprezentanții pieței de profil.

10 nov. 2011, 08:44
Produsele pentru gameri nu mai au preţuri aberante, iar vanzările de sărbători ar putea creşte

„Piaţa de gaming este în creștere și la noi pentru că prețurile nu mai sunt aberante, iar oamenii își pot permite. Dacă îți cumperi un joc original deja îți pui diverse întrebări despre care ar fi calitatea imaginii pe un monitor specializat”, a declarat pentru RTV.net, Dragoș Salamac, Team Leader România al BenQ.

Deși cota monitoarelor destinate gamerilor este destul de mică, în momentul acesta producătorii sunt încrezători în dezvoltarea segmentului în România.

Pot să spun că piața de monitoare de gaming reprezintă o cotă de 5-7% din total și are cel mai mare potențial de creștere în viitor. În alte țări, de exemplu, aceste dispozitive specializate au o cotă 30-40% din segmentul monitoarelor ceea ce reprezintă și ținta noastră pentru viitor. Piața de monitoare scade cu 5% pe ani, iar focusul este pe zonă de unde poți face profit.  Monitoarele de gaming vor fi cele care vor veni cu tehnologie nouă„, a mai spus oficialul BenQ.

Prețul mediu pentru un monitor de gaming se situează undeva la 1.500 – 1700 RON în scădere cu 10-11% faţă de 2010 , iar pentru anul viitor reprezentantul BenQ estimează menținerea aceluiaș trend.

Pe acest segment eroziunea prețului nu este atât de mare în comparație cu monitoarele clasice pentru că pe acest segment este încă la început„, a mai spus Salamac pentru RTV.net.

BenQ a lansat miercuri în România două monitoare destinate împătimiților de jocuri, monitoare care au fost concepute conform cerințelor acestor categorii de public.

Monitorul BenQ RL2240H LED de 22 inci se adresează pasionaţilor de jocuri de strategie în timp real şi va fi lansat pe piaţă în două variante de diagonală.

Funcţia Black eQualizer evidenţiază detalii importante ale imaginii prin sporirea vizibilităţii în zonele întunecate. Datorită acestei caracteristici, jucătorul poate să ajusteze luminozitatea ecranului evitând supra-expunerea cu niveluri de alb, având astfel posibilitatea să evidenţieze detalii foarte importante ale luptelor pentru a obţine imagini mai profunde şi un confort sporit în timpul jocului.

Noul monitor LED BenQ XL 2420T de 24 inci asigură performanţe deosebite gamerilor pasionaţi de jocuri FPS (First Person Shooter). Creat  în colaborare cu legendele Counter Strike Tommy “Potti” Ingemarsson, Emil “HeatoN” Christensen, Abdisamad “SpawN” Mohamed, Michael “ahl” Korduner şi Christer “fisker” Eriksson, monitorul are un timp de răspuns de 2ms şi o rată de reîmprospătare de 120Hz. Noul BenQ XL 2420T, 3D Ready le oferă jucătorilor de shootere un avantaj competitiv în faţa inamicilor datorită caracteristicilor incorporate.

Piaţa totală a monitoarelor din România se ridică la 380.000 de unităţi, iar BenQ ocupă locul patru cu o cotă de 9%.