Produsul super-ieftin care curăţă perfect talpa adidaşilor albi. Încălţămintea devine impecabilă aproape instantaneu

Adidaşii albi sau orice încălţăminte albă se îngălbenesc odată cu trecerea timpului. Dar unii sunt atât de confortabili încât mulţi dintre noi aleg să nu-i arunce şi să încerce să-i cureţe cu tot felul de produse chimice. Există, însă, o soluţie mult mai ieftină şi sigură: o pastă obţinută din două ingrediente pe care fiecare dintre noi le are acasă.

21 iun. 2022, 17:38
Produsul super-ieftin care curăţă perfect talpa adidaşilor albi. Încălţămintea devine impecabilă aproape instantaneu

Cum cureţi talpa adidaşilor albi. Albul este preferat de mulţi dintre noi, însă este foarte pretenţios, lucrurile albe – fie că vorbim despre haine sau despre încălţăminte – se murdăresc incredibil de uşor. Există, însă, o soluţie ieftină, o pastă care curăţă ireproşabil şi care poate fi realizată din amestecul a două produse banale pe care fiecare dintre noi le are în casă.

Cum cureţi talpa adidaşilor albi

Pasta-minune trebuie, însă, aplicată nu atunci când încălţămintea deja s-a îngălbenit, ci imediat ce a fost cumpărată. Imediat ce ți-ai luat pantofi noi, șterge-i de praf și acoperă-i cu acest produs pe talpă. Partea textilă poți să o cureți rapid la mașină. Aşadar, ai nevoie de o periuță de dinți, pastă de dinți, detergent de vase și un recipient în care să le amesteci.

Amestecă 20 de ml de pastă de dinți cu 50 de ml de soluție pentru spălat vase. Clătește bine încălțămintea sub un jet de apă caldă sau cu ajutorul unui burete de bucătărie.

După ce ai înlăturat produsul de curăţat cu apă lustruiește talpa cu o lavetă sau cu o cârpă curată. Poți să mai repeți procedura încă o dată, după ce se usucă pantofii.

Citeste si De ce este bine să torni ulei în chiuvetă atunci când pleci de acasă o perioadă mai îndelungată. Trucul genial pe care toţi ar trebui să-l cunoaştem

Cum să cureți tălpile îngălbenite cu înălbitor

Pentru o pereche de tălpi, amestecă timp de 1 minut două linguri de înălbitor și două linguri de apă caldă. Înmoaie o periuță de dinți folosită în acest amestec și aplică amestecul pe toată talpa. Aplică amestecul cu o cârpă sau o perie curată şi lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute. Clăteşte cu apă caldă şi lasă adidaşii la uscat la lumina soarelui.

Dacă încă mai observi pete galbene pe tălpi, repetă toată procedura încă o dată.

Cum se curăță tălpile îngălbenite cu bicarbonat de sodiu

Pentru curățarea unei singure perechi de pantofi, ai nevoie de două linguri de bicarbonat de sodiu. Adaugă patru linguri de detergent de rufe. Amestecă bine aceste două ingrediente. Adaugă apă picătură cu picătură și amestecă pentru a forma o pastă.

Adaugă 10 g pastă de dinți în amestecul anterior. Cu o periuță de dinți folosită, curăță murdăria de pe talpă. Acum, aplică amestecul cu ajutorul periuței pe talpa îngălbenită.

Aplică o vopsea de protecție. Lasă amestecul să se usuce pe talpă. Îl poţi pune direct în bătaia soarelui. După uscare, ține pantoful deoparte timp de 1 până la 2 ore. În cele din urmă, clăteşte talpa cu o perie umed.

Citeste si Motivul nebănuit pentru care se îngălbenesc pernele. Trucul pentru îndepărtarea petelor