Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului: „s-a constatat o activare formidabilă”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului. Neurochirurgul spune care sunt beneficiile unei gândiri pozitive, legătură dintre crediță și știință, dar și cât este de important sa avem o relație specială cu Dumnezeu. 

25 apr. 2022, 10:51
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului: „s-a constatat o activare formidabilă”
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului. „Totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm.

Trebuie să ne rugăm cuiva în care credem, deci dacă crezi în ceva atunci te rogi la acel lucru. Contează puterea gândului. Dacă observați cât de ușor se memorează puterea gândului, de când eram mici, rămâne în structura noastră.

Profesorul Restian a scris o carte în care scria că genele noastre umane probabil ordodoxe este implementată această rugăciune.

Prima minune a lui Dumnezeu este nașterea unui copil, este o minune, o fericire din toate punctele de vedere. Un nou născut emană o lumină. Noi ne adunăm în jurul unui nou născut care emană lumină.

În medicină treci prin fenomene grele de tot. Medicii cu care eu lucrez își fac cruce înainte să înceapă o operație, oricât de simplă ar fi, poate interveni ceva neprevăzut și să ne ajute cel de sus.

Mie mi s-a întâmplat să am momente foarte grele, sângerări mari într-un organ mare cum este creierul.

Am avut o dată un moment dificil în care pusesem multe tampoane în zona respectivă, bolnavul cu capul deschis și cel de lângă mine m-a întrebat: ce facem acum?

I-am zis: ne rugăm la Dumnezeu! Și asta am făcut. Dacă un pacient căruia i-ai deschis creierul pleacă acasă pe picioare, este o minune. Știința și credința merg mână în mână”, a povestit prof. dr. Vlad Ciurea.

Citeşte şi: Cum să ai energie la prima oră a dimineții. Ce spune neurochirurgul Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului

Sunt niște centre care se activează. S-au făcut experimente umane pe persoane care sunt foarte religioase, se deschid niște centri, s-au deschis ca și centri de religie.

S-au făcut experimente pe oameni în biserici și s-a constatat o activare formidabilă a creierului, o deschidere pe unele zone din creier. Cele mai receptive persoane sunt măicuțele, probabil sunt cele mai credincioase.

Deci există și dovada palpabilă a credinței. Energia colectivă și atunci când se roagă cineva pentru noi, adunarea minților, ajută. Ați văzut când se așează preoții la masă și spun rugăciunea„, a mai spus Vlad Ciurea.