Cine sunt candidaţii ARD – de la maiştri frigotehnişti şi electricieni, la scriitori şi teologi

Candidaţii ARD la alegerile parlamentare acoperă un spectru larg de pregătiri şi ocupaţii: de la maistru frigotehnist şi şofer, la scriitor şi profesor universitar. Cei mai mulţi reprezentanţi "de dreapta" care vor cere în această iarnă votul electoratului sunt ingineri şi economişti, printre aceştia făcându-şi loc şi câţiva teologi şi jurnalişti.  

31 oct. 2012, 09:22
Cine sunt candidaţii ARD – de la maiştri frigotehnişti şi electricieni, la scriitori şi teologi

Pentru alegerile din 9 decembrie, PDL, PNŢCD şi Forţa Civică au recurs în mod special la candidaţi cu pregătire tehnică. Aproape o treime dintre cei care se regăsesc pe listele pentru parlamentare sunt ingineri. Pe lângă cei 163 de licenţiaţi ai universităţilor politehnice, candidaturile conţin 92 de economişti. Abia pe locul al treilea se situează juriştii, în număr de 54, la care se adaugă 18 avocaţi.

Şi cadrele didactice sunt reprezentate de candidaţii ARD. Treizeci şi cinci de profesori şi trei profesori universitari figurează pe listele centralizate în Modrogan. Din rândul celor care vor candida sub sigla ARD nu lipesc nici medicii, 27 de cadre medicale regăsindu-se pe listele din teritoriu.

Există însă şi profesii timid reprezentate la nivelul ARD. Theodor Baconschi este reprezentantul „diplomaţiei” în ARD, însă pe lista candidaţilor din judeţul Sălaj se regăseşte şi un „inginer diplomat”- Romeo Silviu Benc, aceasta dorindu-şi un loc de deputat. 

În ceea ce priveşte ocupaţiile literare, trei candidaţi s-au înscris pe liste cu profesia de scriitor: criticul Alex Ştefănescu, care va intra în luptă din partea PNŢCD pentru un post de parlamentar de Bucureşti, Radu F. Alexandru, care va încerca să obţină încă un mandat tot în Capitală şi Bogdan Eduard Aiacoboaie, candidat în Maramureş. Toţi trei vizează un fotoliu de senator.

Jurnaliştii se mulţumesc în schimb cu candidatura pentru Camera Deputaţilor. Ioana Dana Roman va intra în cursa electorală într-un colegiu din Mureş, iar Dragoş Ionel Gunia într-un colegiu din Prahova.

Nici teologii nu lipsesc de pe listele ARD. Adrian Gurzău va candida în Cluj pentru un post de deputat, iar Radu Ionel Ursanu într-un colegiu din Iaşi.

Există însă şi candidaţi cu pregătire mai puţin teoretică. Mihai Vasile Barbu, înscris pe listele din judeţul Giurgiu aferente Camerei Deputaţilor se declară conducător auto. Nu în ultimul rând, patru politicieni pot spune că au la bază o pregătire tehnologică. Dumitru Mihălescul (maistru frigotehnist) va candida într-un colegiu din Suceava, Lucian Militaru (maistru extracţie), într-un colegiu din Prahova, iar Gavril Văsii (maistru electrician), într-un colegiu din Buzău. Toţi trei vizează un fotoliu de deputat.

Un singur candidat va intra în campania electorală din postura de pensionar: Victor Meleg, în vârstă de 70 de ani va candida pentru un post de deputat în judeţul Mureş.