Profesoară ameninţată cu pistolul de un elev. Parchetul a deschis o anchetă VIDEO

Un elev înarmat cu un pistol a ameninţat o profesoară. Femeia a reuşit în final să scape nevătămată.

22 oct. 2018, 19:47
Profesoară ameninţată cu pistolul de un elev. Parchetul a deschis o anchetă VIDEO

Un adolescent din Franța și-a amenințat profesoara cu un pistol cu bile, într-un liceu din Creteil (suburbie a Parisului). El este acum inculpat pentru violențe cu circumstanțe agravante.

În înregistrarea video, filmată joi și difuzată pe rețelele sociale, tânărul stă în picioare și ține pistolul la capul profesoarei de biotehnologie, țipând la ea să-i pună prezență în catalog. Ulterior, oamenii legii au aflat că este vorba despre un pistol cu bile.

Ministrul Educației și cel al Internelor au anunțat un plan de acțiune împotriva violențelor asupra profesorilor, iar președintele Emmanuel Macron a cerut celor doi miniștri să ia toate măsurile pentru a evita astfel de situații pe viitor, potrivit bbc.com.

Citeşte şi Masacrul din Crimeea: Criminalul era un elev din anul IV. Bilanţul victimelor este de 19 morţi şi 37 de răniţi

Elevul s-a prezentat la poliție însoțit de tatăl lui. El a fost inculpat de un judecător pentru minori şi lăsat în libertate.  Adolescentul are interdicție de a intra în contact cu profesoara, nu mai poate locui în Val-de-Marne, dar trebuie să continue școlarizarea.

A fost iniţiată o anchetă asupra persoanei care a filmat și a difuzat apoi imaginile.