Profesoară batjocorită şi lovită de un elev. Sindicaliştii din învăţământ cer măsuri de protecţie pentru profesori

Publicat: Luni, 04 Decembrie 2017 12:20 // Actualizat: Luni, 04 Decembrie 2017 13:09 // Sursa: romaniatv.net

O profesoară din Teleorman a fost batjocorită şi lovită de un elev. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Guvernului măsuri de protecţie pentru profesori. Peste 19.000 de cazuri de violenţă s-au înregistrat într-un singur an în şcoli.

Săptămâna trecută, în mediul online au circulat imagini filmate într-o şcoală din comuna Poroschia, judeţul Teleorman, în care o profesoară a fost batjocorită şi lovită de un elev. În clasă se află şi alţi elevi, dar nimeni nu intervine, iar elevul care filmează foloseşte cuvinte jignitoare.

Inspectoratul Şcolar Teleorman a anunţat că va începe o anchetă în acest caz.

FSLI arată, într-un comunicat, că a depus la Parlament încă din anul 2015 un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care a cerut măsuri de protecţie, dar proiectul zace şi acum în sertarele Parlamentului.

Iniţiativa a venit ca urmare a numeroaselor cazuri de violenţă din şcoli, iar până acum autorităţile nu au reuşit să rezolve această problemă, arată FSLI.

"FSLI este împotriva actelor de violenţă, abuz sau vandalism care au loc în orice spaţiu public, cu atât mai mult în unităţile de învăţământ. Statistici ale Ministerului Educaţiei din anul 2015 arată că în fiecare zi sunt raportate 70 de cazuri de violenţă în şcoli, victime fiind atât elevi, cât şi cadre didactice. Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educaţiei, la nivelul anului 2015, peste 19.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în şcoli. Cifrele sunt însă şi mai mari, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor şcolare", se arată în comunicatul citat.

Sindicaliştii susţin că sunt revoltaţi în urma imaginilor apărute în presă.

"Anul trecut un cadru didactic din judeţul Botoşani a fost lovit cu violenţă de un părinte chiar în faţa colectivului de elevi, fiind transportat la spital. FSLI a demonstrat că este un partener real al elevilor şi al părinţilor şi, pentru că ne dorim un sistem de educaţie sănătos, atragem atenţia opiniei publice, dar şi Guvernului şi Parlamentului României, că astfel de situaţii nu trebuie să se întâmple în unităţile de învăţământ. Şcoala trebuie să fie mediul care-i formează pe tineri pentru a fi buni cetăţeni şi nu un spaţiu propice pentru încurajarea apariţiei viitorilor infractori. FSLI solicită Inspectoratului Şcolar Teleorman, precum şi Ministerului Educaţiei să verifice ce s-a întâmplat cu exactitate în unitatea de învăţământ şi să ia măsurile care se impun, potrivit legislaţiei în vigoare", se mai arată în comunicat, potrivit Mediafax.

"Cerem Guvernului şi Parlamentului măsuri de protecţie pentru cadrele didactice, măsuri de care beneficiază alte categorii profesionale. Considerăm că orice atingere a integrităţii fizice sau morale a unui cadru didactic trebuie să fie drastic pedepsită. Suntem convinşi că părinţii ne vor sta alături în acest demers, precum şi elevii", a declarat preşedintele FSLI , Simion Hancescu.

Citeşte şi Bătaie ca-n ringul de box într-o grădiniţă, copiii ajung acasă cu ochii vineţi. Inspectorul şcolar a deschis o anchetă

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 dec 22:12
Răspunde | Votează email 0 email
valcan
Ha, ha, ha! Cu siguranta toti elevii aia au 10 la cultura civica. Doar din cauza ca s-a distribuit pe internet mai se misca larvele infectioase din invatamant sa-si faca meseria! Cate inspectii a facut inspectoratul la cultura civica in ultimii 10 ani, doamna director? Cate inspectii ati facut dumneavoastra la aceasta ora si la multe altele? De cate ori ati verificat nivelul de cunostinte al elevilor la aceste ore si pe ce au luat notele de 10? Ati uitat ca rolul dumneavoastra ca director si al inspectoratului este sa verifice modul in care se desfasoara procesul de invatamant? Pentru asta va luati salariile in primul rand, nu ca sa stati in birouri si sa scrieti hartii frumoase, iar profesorii sa se omoare cu elevii. Daca directorii si inspectorii n-ar fi cu pile angajati, ar fi trebuit ca ministerul sa-i demita pe toti care zac amortiti pe pomana statului.
1
EUR
4.7205
RON
26 Jun
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H