Profesoară de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, reţinută pentru mărturie mincinoasă

O profesoară de la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa a fost reţinută de procurorii DNA pentru instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului, fiind acuzată că a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase la audierea ca martor într-un dosar în care un cadru universitar este judecat pentru luare de mită.

04 oct. 2016, 11:34
Profesoară de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, reţinută pentru mărturie mincinoasă

Procurorii DNA Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a profesoarei universitare Gabriela Lilios, pentru instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

„În cursul anului 2016, Gabriela Lilios, cadru universitar, cu intenţie directă, printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpaţii Ţarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa”, se arată într-un comunicat al DNA.

Gheorghe Ţarălungă a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fapte săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Procurorii au stabilit că declaraţia martorului respectiv, dată în şedinţa publică din 17 august 2016, a fost contrară afirmaţiilor făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea, „avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Ţarălungă Gheorghe”, au precizat procurorii.

Gabriela Lilios urmează să fie prezentată Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.