Profesoara din Ploieşti care a fost înjunghiată de un fost elev, învinovăţită pentru incident de către o comisie a şcolii

Profesoara Colegiului Spiru Haret  din Ploiești care a fost înjunghiată în fața cancelariei de un fost elev a fost învinovățită pentru producerea incidentului de către o comisie a școlii.

18 apr. 2019, 14:43

După producerea evenimentului, o comisie formată din trei angajați ai școlii a întocmit un proces verbal de cercetare a incidentului din care reiese că profesoara care a fost înjunghiată este considerată vinovată pentru cele întâmplate, alături de paznicul școlii, scrie ziarulicomod.ro.

Potrivit procesului verbal, profesoara era de serviciu pe școală în ziua respectivă și nu a respectat Regulamentul de Organizare și Funcționare prin care: „Profesorul de serviciu asigură desfășurarea procesului de învățământ în bune condiții, îndrumând și controlând activitatea din școală (clădirea școlii, atelierelor, cămin băieți, curtea școlii), având următoarele atribuții: alin. 4 supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul”.

Cu alte cuvinte, comisia respectivă a apreciat că profesoara este vinovată pentru a fost victima fostului elev pentru că se afla în cancelarie, și nu la intrarea în școală.

Mai departe în document, aceeași comisie apreciază că persoanele răspunzătoare de încălcarea reglementărilor legale sunt paznicul școlii, care era de serviciu la acel moment, dar și profesoara de matematică, victima agresiunii.

Pe data de 29 ianuarie, Mihai Alexandru Nițescu, fost elev al Colegiului, a intrat în școală și a înjunghiat-o cu un cuțit pe profesoara de matematică, în fața cancelariei.


loading...