Profesoara din Sighetu Marmației care a făcut-o imbecilă și analfabetă pe Ligia Deca a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15%

Profesoara de latină din Sighetu Marmației, care a fost înregistrată de elevi în timp ce o făcea imbecilă și analfabetă pe Ligia Deca, ministrul Educației, a fost sancționată cu diminuarea salariului.

24 iul. 2023, 21:52
Profesoara din Sighetu Marmației care a făcut-o imbecilă și analfabetă pe Ligia Deca a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15%
Profesoara de latină din Sighetu Marmației a fost sancționată

Profesoara de latină de la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației, înregistrată de elevi în timp ce îi adresa injurii ministrului Educației a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15%, pe o perioadă de 6 luni, potirivit edupedu.ro.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al unității de învățământ pentru „atitudinea la clasă a profesoarei și pentru situația de la clasă”, unde existau mai mulți elevi corigenți și repetenți la limba latină, fără să existe planuri remediale.

Citește și: Anchetă de proporții la o școală din Sighetul Marmației după ce o profesoară a făcut-o imbecilă și analfabetă pe Ligia Deca, ministrul Educației

Pe numele profesoarei din Sighetu Marmației a mai fost făcută o altă plângere, părinții unui elev care a rămas corigent acuză că acesta nu a mers la ore din cauza comportamentului profesoarei Francesca Pok.

„Referitor la problema doamnei, lucrurile s-au încheiat aici. Din punctul meu de vedere și din ceea ce știu eu pe partea de legislație, nu poți sancționa o persoană de două ori pentru aceeași greșeală. Urmează un control și o monitorizare foarte atentă și din partea noastră și din partea școlii a ceea ce se întâmplă în școală”, a declarat inspectorul Mihai Pop, pentru sursa citată.

În acest moment se derulează două anchete, una a Corpului de Control al Ministerului Educației și una a ISJ Maramureș.

„Raportul Corpului de Control al Ministerului Educației pentru Colegiul Regele Ferdinand și raportul echipei de inspectori de la ISJ Maramureș vor fi făcute publice pană la începerea anului școlar. Avem și o inspecție tematică pentru a analiza situația elevilor corigenți și repetenți la nivel de județ”, a adăugat inspectorul general școlar Maramureș Mihai Pop.

Citește și: Ce se întâmplă cu elevele care devin mame înainte să își termine studiile. Ligia Deca a făcut anunțul

Profesoara din Sighetu Marmației a fost întregistrată în timp ce le spune elevilor: „Potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este imbecilă, este analfabetă ministra pe care o avem. Avem un ministru al Educaţiei care în viaţa ei nu a predat o oră. Şi este ministrul Educaţiei”.