Profesor acuzat că ar fi mângâiat şi sărutat elevi. Poliţia a deschis dosar penal

Un profesor de la o școală din orașul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, este acuzat că îi obligă pe copii să-l sărute pe gură şi că le face declaraţii de dragoste. Dascălul ar fi făcut aceste lucruri cu mai mulţi elevi de clasa a cincea, în special băieţi, potrivit România TV. Conducerea şcolii a deschis o ancheta internă. În paralel, politistii fac verificari pentru purtare abuziva şi hărţuire sexuală.

01 nov. 2019, 06:30
Profesor acuzat că ar fi mângâiat şi sărutat elevi. Poliţia a deschis dosar penal

Scandalul a izbucnit după ce mai mulți copii s-au plâns părinților de comportamentul ciudat al profesorului. Elevii de la Scoala Gimnaziala Pucioasa povestesc cum dascălul îi punea pe micuți să-i facă declarații de dragoste pentru a nu primi nota doi. Mai mult, bărbatul i-ar fi obligat pe copii să-l sărute.

Conducerea şcolii vrea să afle dacă informaţiile sunt adevărate şi a trimis părinţilor şi elevilor chestionare cu întrebări despre relaţia cu profesorul respectiv. De asemenea, sunt verificate imaginile de pe camerele de supraveghere din şcoală. 

Şi Poliţia face verificări în acest caz, fiind deschis un dosar penal pentru hartuire sexuala si purtare abuziva.

Cazul vine după ce, săptămâna trecută, un alt incident a oripilat localicii din Pucioasa. Este vorba despre şoferul microbuzului şcolar care a fost arestat preventiv pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani.