Profesor din Suceava, către un elev: „Te vei trezi cu şatra pe capul tău de nespalat jegos ce eşti”

Profesorul de geografie Mihai Greciuc, preşedinte al Asociaţiei Euroactiv, un ONG cu profil social, este acuzat că a transmis mai multe SMS-uri unui elev minor, în vârstă de 17 ani, prin care îl ameninţă şi îl jigneşte pe adolescent într-un mod grosolan.

10 mart. 2016, 08:55
Profesor din Suceava, către un elev: „Te vei trezi cu şatra pe capul tău de nespalat jegos ce eşti”

Disputa dintre cei doi a pornit de la organizarea unui concurs de Miss&Mister al cărui promotor a fost cadrul didactic, scrie adevarul.ro.

Am intrat în comitetul de organizare al Balului Bobocilor din Bucovina, organizat de Euroactiv. Directorul acestei fundaţii sau asociaţii, care se ocupă de organizarea acestui bal, este domnul Mihai Greciuc, poreclit Mishel. Am vorbit cu Mishel să am un moment de magie, dar pentru că, având nevoie de recuzită, i-am cerut o sumă de bani, el a spus că nu poate să mă plătească şi m-a dat afară din organizare. M-a scos şi de pe un grup de pe Facebook, unde eram mai mulţi. Am făcut un grup nou, cu câţiva boboci. Un grup nou, în care erau mai mulţi elevi implicaţi în organizarea acestui bal, care îmi povesteau ce probleme întâmpină. Eu i-am îndrumat să îi transmită profesorului Mishel ceea ce se întâmplă„, a povestit Alex F., elev în clasa a XI-a la Colegiul de Arte din municipiul Suceava.

A doua zi, a început schimbul de mesaje dintre cadrul didactic şi elevul minor. Dacă la început profesorul de geografie i-a transmis lui Alex că complotează împotriva sa şi vrea să-l scoată din organizarea concursului, ulterior cei doi au stabilit că nu mai au ce vorbi. Însă, după câteva ore, Mihai Greciuc i-a trimis elevului un nou mesaj prin care îi spunea acestuia că este ros de invidie, iar apoi a urmat o serie de mesaje pline de ameninţări şi jigniri la adresa minorului.

Din sarabanda de ameninţări şi înjurături adresate de profesor elevului nu lipsesc mesaje de genul: „Da wa ratatule te avertizez ca ai vrut scandal si vei avea”; „Deja a inceput si am dat poza ta nespalata la satra sa te tortureze”; „…gura mati de lakios nespalat ce esti wa…ai vrut scandal asta vei avea”; „Wa boratule sa nu zeci ca nu team avertizat nu sti cand te vei trezi cu satra pe capul tau de nespalat jegos ce esti”; „Analfabet esti wa…trista care ai fost …pt alocatii”; „Wa …tu cauti anturaj si vrei atentie asa ca tu ai vrut o …trista cu pleata nespalata jegosule”.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a deschis o anchetă în acest caz, iar în funcţie de rezultatele acesteia, cercetările vor fi preluate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare şi insultă.