Profesor reţinut după ce a agresat patru elevi în timpul orelor. O elevă are nevoie de mai multe zile de îngrijire

Un profesor din Covasna a fost reţinut de procurori după ce a agresat patru elevi în timpul orelor de curs, iar una dintre victime s-a prezentat la spital şi are nevoie de patru zile îngrijiri medicale pentru vindecarea rănilor.

12 oct. 2022, 16:02
Profesor reţinut după ce a agresat patru elevi în timpul orelor. O elevă are nevoie de mai multe zile de îngrijire

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a anunţat că procurorii au deschis un dosar penal pe numele unui profesor în vârstă de 39 de ani care a agresat patru elevi.

Scandalul a pornit după ce o elevă de 12 ani a ajuns la spital şi a declarat că a fost agresată fizic de un profesor. Ulterior, în urma verificărilor poliţiştii au aflat că alţi trei elevi ar fi fost agresaţi de acelaşi profesor.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal, urmare sesizării adresate organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Biroul Siguranţă Şcolară, de către reprezentanţi ai unei unităţi sanitare din jud. Covasna, cu privire la prezentarea în vederea acordării de îngrijiri medicale unei persoane minore, în vârstă de 12 ani, care a relatat că a fost agresată fizic de către un cadru didactic, în timpul orelor de curs, în ziua de 07.10.2022.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se adresează dascălilor de Ziua Educaţiei: „O educaţie de calitate nu este posibilă fără dascăli bine pregătiţi şi motivaţi”

Din cercetări au rezultat date în sensul că respectivul cadru didactic, în aceeaşi zi, în timpul orelor de curs, a lovit încă trei elevi minori.

În cauză, prin ordonanţa din 08.10.2022 a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare, confirmată de procuror, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de S.Z., cadru didactic, cu privire la săvârşirea a patru infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296, alin. 2 Cod penal.

Citeşte şi: Daniel Funeriu, după demisia lui Cîmpeanu: „Voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?”

La 08.10.2022, persoana vătămată minoră care s-a prezentat la unitatea sanitară, a fost examinată de către un medic legist, care a concluzionat că minora prezenta leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare 3-4 zile îngrijiri medicale. La 08.10.2022, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Biroul Siguranţă Şcolară au dispus măsura preventivă a reţinerii suspectului S.Z., pentru o perioadă de 24 de ore.

În prezent, ancheta este în desfăşurare, în vederea stabilirii în mod corect şi complet a circumstanţelor comiterii faptelor”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc.