Profesor şantajat pentru 588 de milioane de lei la LOTO

LOTO: După 3 luni de aventuri incredibile şi de cercetări într-un dosar penal, un profesor de muzică din Podoleni a reuşit pe 9 martie să intre în posesia unui premiu de 588 de milioane de lei vechi la loto, în prezenţa multor poliţişti din Capitală şi a trei ofiţeri de la Secţia Săvineşti, care au înconjurat Agenţia loto din Piaţa Unirii.

12 mart. 2015, 12:40
Profesor şantajat pentru 588 de milioane de lei la LOTO

LOTO: Povestea a început pe 11 decembrie 2014, când profesorul Vasile Radu s-a dus la singurul bar din Podoleni care vinde bilete loto şi a cumpărat două pentru extragerea din aceeaşi zi, 5 din 40, scrie zhc.ro. A doua zi dimineaţă a venit să le verifice şi a constatat că pe un bilet nu avea nimic, iar pe celălalt avea 4 numere câştigătoare.

Citeşte şi Fals câştigător la loto, reţinut când voia să ridice premiul

Fata de la bar a verificat biletul şi i-a apărut „sold insuficient”, i-a spus însă că ar trebui să ridice 272 de lei şi l-a trimis să verifice biletul la agenţia din Roznov. Acolo povestea cu „sold insuficient” s-a repetat, dar funcţionara nu ştia ce înseamnă şi l-a trimis la Piatra-Neamţ. Profesorul nu avea bani de drum, s-a întors la Podoleni şi s-a întâlnit cu un vecin, Gheorghe Muraru, care pleca la Piatra. I-a dat biletul şi l-a rugat să-i ridice el premiul, ca să nu mai bată drumul. Zis şi făcut! A doua zi profesorul a trecut pe la bar, iar fata i-a dat banii lăsaţi de Muraru. La 4 zile după extragere, pe toate televiziunile apare ştirea că de la Podoleni a fost tras biletul câştigător la 5 din 40, cu marele premiu. Singurul om care cumpărase bilete era profesorul de muzică. Numai că fata de la bar, când a copiat numerele de pe teletext a greşit unul din ele şi în loc de 14 a scris 4. De fapt biletul avea toate cele 5 numere câştigătoare, lucru pe care Gheorghe Muraru l-a aflat la agenţia din Piatra-Neamţ. Neştiind cum să rezolve problema, profesorul s-a dus direct la poliţie şi a depus reclamaţie.

Citeşte şi REZULTATE LOTO: NUMERE LOTO 6/49 (LOTO 6 DIN 49) 8 martie 2015

„L-am chemat pe Muraru la post, iar el mi-a spus că a pierdut biletul prin Piatra-Neamţ şi, ca să nu se facă de râs faţă de domnul profesor, a scos bani de la el din buzunar şi i-a dat”, ne-a declarat agentul şef principal Ermil Paraschiv, şeful Postului de Poliţie Podoleni. „Eu sunt convins că lucrurile n-au stat aşa şi, de fapt, i-a dat biletul unui individ din Piatra-Neamţ şi s-au înţeles să împartă banii”.

Aşa se face că, pe 2 martie, la Agenţia loto Piatra-Neamţ se prezintă Alexandru Puiu Mihalache, un bărbat cam la 60 de ani, care se duce glonţ la director, cu biletul câştigător şi cere să fie programat să ridice banii. Directorul, deşi ştia că este un dosar penal în curs, în loc să se ducă în alt birou şi să sune la poliţie, face copii după bilet şi după buletinul „câştigătorului” şi-l anunţă că nu poate lua banii din cauza anchetei. Imediat, individul îl sună pe profesor şi-l cheamă la o întâlnire, a doua zi, în faţa agenţiei. La ora stabilită, profesorul se duce însoţit de agentul Paraschiv, care-i explică lui Mihalache ce prevede legea în privinţa „însuşirii bunului găsit” şi a refuzului de a-l înapoia. Individul nu se lasă impresionat şi declară ferm că, dacă nu primeşte jumătate din bani, pe 11 martie, ultima zi în care mai putea fi ridicat premiul, rupe biletul în faţa tuturor şi nimeni nu are ce să-i facă. Totuşi, pe 8 martie Mihalache îl sună din nou pe profesor şi-i propune un ultim târg: să meargă amândoi la Bucureşti să încaseze premiul, condiţia de bază fiind jumătate din bani. În dimineaţa de 9 martie, profesorul Vasile Radu s-a prezentat la Agenţia loto din Piaţa Unirii, unde s-a dus şi Mihalache, neştiind că zona este înţesată de poliţişti în civil. Înainte de a intra în sediu, individul a fost încătuşat, percheziţionat şi biletul a ajuns, în sfârşit, în mâinile celui care l-a cumpărat, acum 3 luni, de la barul din Podoleni.