Profesor trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în cazul elevei decedate în tabără la Buşteni

Profesorul de matematică Mircea Lascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, el fiind cel care a organizat, în luna ianuarie, la Buşteni, o tabără pentru olimpici în care o elevă de 13 ani din Bucureşti a decedat.

04 nov. 2013, 10:38
Profesor trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în cazul elevei decedate în tabără la Buşteni

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul care are ca obiect „ucidere din culpă” a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sinaia, primul termen pe fond fiind stabilit pentru data de 13 noiembrie. Părinţii fetei decedate s-au constituit parte civilă în acest dosar, iar asociaţia condusă de profesorul Mircea Lascu este parte responsabilă civilmente.

Profesorul Mircea Lascu, cadru didactic pensionar din Zalău, care are o asociaţie prin care îi sprijină pe elevii olimpici la matematică, a organizat, în luna ianuarie a anului în curs, o tabără în staţiunea prahoveană Buşteni la care au participat 22 de elevi.

O elevă de 13 ani din Bucureşti, care se afla în tabără, a decedat în urma unui stop cardio-respirator, ea fiind găsită în comă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade, după ce ar fi căzut de la etajul vilei în care era cazată şi a stat mai multe ore în ger.

Fata a fost transportată la spitalul din staţiunea Sinaia, unde, timp de mai multe ore, medicii i-au făcut continuu masaj cardiac extern, reuşind să îi ridice temperatura corpului la peste 30 de grade.

La un moment dat, inima acesteia începuse să bată independent, însă fata respira în continuare cu ajutorul unui aparat. Ulterior, ea a făcut un stop-cardio respirator, iar medicii nu au reuşit să îi repornească inima. În urma necropsiei s-a stabilit că fata consumase alcool, având o alcoolemie de 0,9 la mie.

Ea a fost înmormântată într-un cimitir din municipiul Câmpina, părinţii ei luând decizia de a o înhuma aici pentru că şi-a petrecut o parte din copilărie la Câmpina, la bunica din partea tatălui.