Profesori la UMF Iaşi, reţinuţi pentru mită de DNA. Luau bani de la studenţi pentru promovarea examenelor

Profesorul Carmen Dorobăţ, din cadrul UMF Iaşi, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a fost reţinută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de DNA, potrivit Agerpres.

31 ian. 2015, 09:29
Profesori la UMF Iaşi, reţinuţi pentru mită de DNA. Luau bani de la studenţi pentru promovarea examenelor

Dorobăţ a fost reţinută pentru luare de mită, fiind acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor. Pe numele ei a fost emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată sâmbătă în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Carmen Dorobăţ a fost audiată timp de câteva ore de către procurorii anticorupţie la sediul DNA Iaşi, după ce, în cursul zilei, au fost făcute percheziţii şi la domiciliul acesteia.
Carmen Dorobăţ, în vârstă de 55 de ani, este doctor în ştiinţe medicale şi profesor la UMF Iaşi din anul 2004,ea predând disciplina Boli Infecţioase. Dorobăţ este membră în mai multe asociaţii medicale internaţionale, fiind autoare a mai multor lucrări ştiinţifice. Tot din anul 2004, este managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Tot în cursul serii de vineri, procurorii l-au audiat şi pe soţul acesteia, medicul Gheorghe Dorobăţ, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, la rândul său profesor la UMF Iaşi, dar fără a fi luată vreo măsură judiciară împotriva acestuia.
Un alt cunoscut profesor din cadrul UMF Iaşi, Dumitru Păduraru, titular al disciplinei Anatomie în cadrul UMF a fost reţinut, tot vineri seară, de către procurorii DNA Iaşi, pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj.

Surse judiciare au afirmat că cei doi profesori ar fi luat diverse sume de bani de la studenţi, pentru a-i ajuta să promoveze examenele.

Aceleaşi surse au precizat că, în cursul zilei de vineri, au fost ridicate mai multe sume de bani, iar 2.000 de euro au fost găsiţi în carnetele de student.


loading...