Profesorii care fac ”activitate suplimentară” vor fi recompensați financiar

Directorii școlilor vor avea dispoziție un fond special prin care vor putea premia profesorii care fac „activitate suplimentară”, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației.

13 mart. 2023, 08:56
Profesorii care fac ”activitate suplimentară” vor fi recompensați financiar
Salariile profesorilor se majorează cu 10%

Profesorii care fac ”activitate suplimentară” vor fi recompensați financiar. Directorii unităților de învățământ vor avea dispoziție un fond special, în valoare de 2% din fondul de salarii al instituției, prin care vor putea premia anumiți profesori, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației.

Citește și: Se dau burse de 5.000 de lei pe an școlar pentru această categorie de elevi. Nota la Evaluarea Națională e unul dintre criterii

O persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de „premiu pentru activitate suplimentară” de la director, iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ, scrie edupedu.ro.

Citește și: Facultatea va fi redusă la doi ani! Care sunt meseriile în care pot activa absolvenții

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% a fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”, se arată în proiectul Ministerului Educației.

Deocamdată nu au fost specificat clar ce înseamnă „activitatea suplimentară”, dar probabil vor exista niste criterii specifice elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ, în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației.